Beyni Etkileyip Belleği Güçlendiren  ve Tüketilince Mutluluğu Tavan Yaptıracak yiyecekler

Beyni Etkileyip Belleği Güçlendiren ve Tüketilince Mutluluğu Tavan Yaptıracak yiyecekler

Bazı yiyecekler hafızayı güçlendiriyor ve beyni direk etkileyerek belleği genişletiyor aynı zamanda da mutluluk hissi veriyor! İşte o yiyecekler

Antidepresan ilaçlar seroton seviyesini arttırmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle sadece modunun düştüğünü düşünenlerin faydalanabileceği yiyecek ve içecekleri araştırdık. Uyarı olarak şunu söylemeliyim ki: Ciddi bir aşamada depresyon geçirdiğinizi düşünüyorsanız, mutlaka bir uzmana başvurmalısınız…

Mutluluğu Arttıran Yiyecekler

MUZ: Meyveler içerisinde mutluluk seviyesini yükseltmeye yardımcı olabilecek en iyi besin kaynağı muzdur. İçerdiği tirozin kişinin mutlu olmasına yardımcı olmaktadır.

BALIK: Dopamin üretimini arttıran omega-3 yağ asitleri balıkça bolca bulunduğu için balık depresyon tedavisinde tüketilmesi gereken bir besindir.

KURUYEMİŞLER: Mutluluğu arttıran yiyecekler arasında yer alan badem, antep fıstığı, yer fıstığı, ceviz, fındık gibi kuruyemişler aynı zamanda tokluk hissi vererek de kişinin fazla kilo almamasına yardımcı olur.

BİTTER ÇİKOLATA: Çikolata hiç şüphesiz mutlu eden yiyecekler listesinin vazgeçilmezidir. Ancak bitter çikolata tercih edilmesi daha faydalıdır. Çünkü feniletilamin ve triptofan ile dolu olan bitter çikolata, dopamin ve serotinin üretimini arttırarak enerji verdiği için kişinin kendini mutlu hissetmesini sağlar.

PEYNİR: Tirozin içeren peynir de dopamin seviyesini yükselten besinler içerisinde yer almaktadır. Özellikle kendini daha motive hissetmek isteyenler peynir tüketmelidir.

NOHUT: Nohutta östrojen bulunduğu için oksitosin üretimini arttırarak, hormon stresini azaltmaktadır.

KAHVE: Uyarıcı bir etkisi olan kahve aynı zamanda da ruh halini geliştirici bir etkiye sahiptir. Bu nedenle güne kahve ile başlamak her zaman iyi bir tercihtir.

YUMURTA: B-12 vitaminin depresyon tedavilerinde kullanıldığını duymuşsunuzdur. Yumurtada bulunan bu vitamin grubunun ise depresyonu engellediği kanıtlanmış bir bilgidir. Bu nedenle mutluluğu arttıran yiyecekler listesinde yer almaktadır.

TAVUK: Tirozin ve triptofan alımını arttırma amacındaysanız, bunun en iyi yolu tavuk ve hindi gibi besinler tüketmenizdir. Çünkü bu aminoasitler kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olacaktır.

YEŞİLÇAY: Oktioksidan içeren yeşil çay, ruh halinizi yükseltebilmeniz için tüketmeniz gereken içeceklerden bir tanesidir.

İlk başta da belirttiğim gibi… Sadece o günkü modunuz düşük olduğu için kendinizi mutsuz hissediyorsanız bu besinlerle takviye yaparak, vücudunuzdaki dopamin ve serotinin üretimini arttırabilirsiniz. Fakat depresyonunuzun ileri bir seviyede olduğunu fark ediyor ve kendiniz baş edemeyeceğinizi düşünüyorsanız, uzmandan yardım almalı ve tedavi olmalısınız!