Aylık Elektrik Faturası 75 Türk Lirası üzerinde Olanları İlgilendiriyor! Değişiklik Başladı

Aylık Elektrik Faturası 75 Türk Lirası üzerinde Olanları İlgilendiriyor! Değişiklik Başladı

Elektrik faturası yaklaşık 75 Türk Lirası üzerinde olan vatandaşları ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Nisan - Mayıs ve Haziran aylarını ilgilendiriyor.

Türkiye'de elektrik faturalarına yapılan peş peşe zamlar tepki çekerken dikkat çeken değişiklikler de beraberinde yaşanıyor.

Vatandaş faturaları düşürmek için bazı tasarruflar yapıyor. Ya teknoloji aletleri üzerinde tasarruf yapılıyor ya da elektrik işletmesi değiştirilerek tasarruf elde ediyor. Ancak tüm bunlara ek olarak elektrik faturası Türkiye'de 75 lira üzerinde gelen vatandaşları ilgilendiren bir gelişme daha var.

Türkiye'de uzun zamandır uygulanan elektrik faturalarındaki serbest tüketici limitinde güncellemeye gidildi ve limit düşürüldü. Yapılan son düzenlemeye göre 2021 yılında 75 Türk Lirası üzerinde elektrik faturası gelenler serbest tüketici olarak değerlendirilecek. Serbest tüketicileri kapsayan yeni bir karar alındı. Buna göre elektrik satış şirketlerinin Nisan Mayıs Haziran Aylarında abonelerle ikili anlaşma yapması ve bu yolla serbest tüketicilere elektrik satışı yasaklandı. 

Bu hüküm kapsamında Habertürk Gazetesinden Olcay Aydilek'in haberine göre söz konusu şirketler Nisan-Mayıs ve Haziran fatura dönemlerinde iki anlaşmalar kapsamında yeni tüketici artık kaydedemeyecekler.. 

Bu yapılan duyu sadece şirketleri değil aynı zamanda vatandaşları da ilgilendirmektedir.