Ali Babacan Erdoğan ve Bahçeli'yi Kızdıracak Kararını Duyurdu!

Ali Babacan Erdoğan ve Bahçeli'yi Kızdıracak Kararını Duyurdu!

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Habertürk'e konuk oldu ve Cumhur ittifakını kızdıracak kararını açıkladı.

Geçmişte AK PARTİ içerisinde siyaset yapmış isimlerden olan Ali Babacan şimdilerde AK PARTİ'ye en sert muhalefeti yürüten isimlerin başında geliyor.

Hedefinde genelde AK PARTİ ve MHP olan Ali Babacan muhalefet ve medyası tarafından ise çok seviliyor.

Özellikle CHP'ye yakınlığıyla bilinen çok sayıda yayın kuruluşu Ali Babacan ve Deva Partisini parlatmaya devam ederken çok sayıda anket şirketi de Deva Partisinin yüksek oy oranına sahip olduğunu öne sürüyor.

CHP'nin de açıktan desteklediği Ali Babacan'ın ise hangi ittifakta yer alıp almayacağı büyük merak konusuydu.

Habertürk Televizyonuna konuk olan Ali Babacan ittifak tercihi hakkında açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanlığı sistemini sert sözlerle eleştiren Ali Babacan asla Cumhur ittifakı içerisinde yer almayacaklarını belirti. Babacan CHP ve İyi Parti tarafından kurulan bünyesinde de Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin yer aldığı Millet İttifakına ise göz kırpmayı ihmal etmedi. Babacan'ın Açıklamalarını Sol Haber olmak üzere çok sayıda Muhalefet destekçisi gazete ve haber sitesi de manşetlerine taşıdı

Habertürk TV'ye konuk olan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın açıklamaları ise şöyle oldu :

1,5 yıllık siyasi partiyiz. Şu anda kendi özgür kimliğimizi inşa etmek önceliğimiz. Öte yandan son seçimlerle beraber özellikle Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili seçim ittifakı opsiyonu oluştu. Hukuken ittifak denecek bir şey yok ortada. Ara ara diğer partilerin başkanları da seçim yaklaşınca bakılacağını ifade ediyorlar.

Biz kesinlikle ittifakta yer almayız demiyoruz. Günü geldiği zaman, ittifaklarla ilgili partimizin yetkili organlarında tartışır kararı veririz. Şu an ülkeyi yöneten partilerle bir arada olmamız mümkün değil.

Cumhur İttifakı'nda yer almamız kesinlikle mümkün olamaz. Şu an Türkiye'yi yöneten ortaklığın asla ve asla sorunlara çözüm olacağını biliyoruz.

Siyasi partilerle diyaloğumuz var, görüşüyoruz. Sayın başkanlarla telefonla görüşüyoruz. Gerektiğinde samimi olarak oturup konuşuyoruz. Önemli olan bu diyalog zeminini sıcak tutmaktır.

Kaynak: Habertürk - SOL