65 Bin liralık korkunç oyun! E-Devlet'e girip baktı hayatının şokuyla karşılaştı

65 Bin liralık korkunç oyun! E-Devlet'e girip baktı hayatının şokuyla karşılaştı

Türkiye gündemine oturan bir dolandırıcılık olayı! E-Devlet'ten kontrol edince hayatının şokunu yaşayan adam başına gelenleri anlattı.

Yeni bir dolandırıcılık skandalı! Okuyunca tıpkı aksiyon filmi izlemiş gibi olacaksınız. İşte şaşırtan gelişmenin ayrıntıları

Türkiye'de gün geçmiyor ki yeni bir dolandırıcılık olayı yaşanmasın! Bu kez yaşanan dolandırıcılık olayı herkesi şaşkına çevirdi.

İcra borcu olan bir baba ve oğul borcunu nasıl ödeyeceğini bilemiyordu. Kendisini MİT görevlisi olarak tanıtarak size yardım edip icra ve dava dosyalarınızı kapatabiliriz diyen dolandırıcılara tam 65 bin lira kaptırdılar.

E-Devlet'e bakan baba oğul dava dosyalarının silindiğini gördüler. Dolandırıcılara istemiş oldukları bu parayı ödediler.

Daha sonra eve gelen tebligatları görünce neye uğradıklarını şaşırdılar. Konuyla ilgili gelişmeleri aktaran CNN TÜRK muhabiri Tugay Saday skandal olayın ayrıntılarını araştırdı. Yapılan araştırma sonucunda dolandırıcılara para kaptıran baba ve oğulun başına gelmeyen kalmadı. Borcunu ödeyemeyen Edip Tokyay hakkında üstelik hapis cezası da verildi. Hapis cezasını kaldırmak için dolandırıcıların tuzağına düştü. 

Dolandırıldığını anlayan baba Tokyay Soluğu karakolda aldı ve şikayetçi oldu. Polisle işbirliği yaparak dolandırıcılarla yeniden bir buluşma ayarlayıp onların suç üstü yakalanmasını sağladı. Yapılan işlemler sonrasında dolandırıcı yakalanarak sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.. 

Durun her şey burada bitmiyor. Dolandırıcı sadece 3 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. Konuyla ilgili duruma isyan eden Avukat Hilal Karabulut , “Dosyadaki sanık konumundaki kişi ve ihbarda bulunduğumuz iki şahsın suç kaydı mevcut. Gün geliyor belediye mensubu olarak kendilerini tanıtıyor. Gün geliyor MİT mensubuyum diye insanlara kendilerini tanıtarak, insanları dolandırıyor. Bu kişinin birden fazla bu tarz kaydının olması bu suçu meslek haline getirdiğini göstermekte” diyerek serbest bırakılma kararına isyan etti.

Görüldüğü gibi değerli okurlar adamın başına gelen geldiğiyle kalmış gözüküyor. Siz siz olun dolandırıcıların tuzağına düşmeyin! Gelen her telefona inanmayın. Mümkünse en yakın karakola gidin ve durumu çekinmeden bildirin. Görüldüğü gibi hem dolandırıyorlar hem serbest kalıyorlar. Mağdur kalmamak adına önleminizi kendiniz almanız çok daha iyi olacaktır.. 

KAYNAK: MİLLİYET- CNN TÜRK