1 yemek kaşığı koyun! Çiçeklerinizin büyümesine, renklenmesine ve canlanmasına yardımcı oluyor!

1 yemek kaşığı koyun! Çiçeklerinizin büyümesine, renklenmesine ve canlanmasına yardımcı oluyor!

Çiçeklerin Coşması İçin Gübre Tarifini Mutlaka Deneyin

Bahçenizdeki çiçeklerin daha sağlıklı ve güzel görünmesini istiyorsanız, evde kolayca hazırlayabileceğiniz doğal gübre tariflerinden yararlanabilirsiniz. Bu gübreler, çiçeklerinize gerekli besinleri sağlarken, kimyasal gübrelere göre daha ekonomik ve çevre dostu olmaktadır.

İşte çiçeklerin coşması için evde hazırlayabileceğiniz gübre tarifi:

Çiçek Coşturan Doğal Gübre İçin Malzemeler:

- 1 litre su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı maya

Çiçek Coşturan Doğal Gübrenin Yapılışı:

- Su, şeker ve sirkeyi bir kapta güzelce karıştırın.
- Maya ekleyin ve iyice mayanın çözünmesini sağlayın.
- Gübreyi bir sprey şişesine fazla bekletmeden doldurun.
- Çiçeklerin yapraklarına ve toprağına haftada bir kez bu karışımdan püskürtün.

Bu gübre, çiçeklerinizin büyümesine, renklenmesine ve canlanmasına yardımcı olacak aynı zamanda çiçeklerinizi coşturacaktır. Evdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu doğal gübre sayesinde, bahçenizdeki çiçekler coşacak ve mis gibi bahçeniz kokacaktır.

ÇÖPTEN GÜBRE ÜRETİN

Hurriyet.com.tr sitesinde çöpten gübre üretimine dair detaylar paylaşıldı. Örneğin Hindistan devasa nüfusuyla aynı boyutta bir evsel çöp sorununa sahip. Bu yüzden, Aurangabad bölgesinde önerilen projelerden biri, hem evde çıkan organik yani gıdalara ait çöplerden kurtulmayı hem de şehirde yaşayan insanlara küçük de olsa topraklarını çiftlik olarak kullandırmayı hedefliyor. Bunun için plastik poşet metodu denilen bir yöntemle “kompost” yapmayı öneriyorlar. Önerilen işlem şöyle: “Poşeti havadar bir yere koyun, alt bölümüne mümkünse şeker kamışı, şeker pancarı, küçük parçalara ayrılmış mısır koçanı veya üzüm posası gibi bir küspe koyup bastırın. Üzerine toprak, kurutulmuş sebze atıkları, evdeki organik atıklar ve inek gübresi ekleyin. Toprak seviyesinden 1-2 cm kadar derine tohum veya fidenizi ekin. Bitki 5-8 cm’ye geldiğinde yine organik atıkları ekleyin. Bitkilerinizin gelişimini takip edin.”



Ancak üzerine direkt toprak eklemek yerine önce kompostu oluşturmak daha çok kullanılan bir yöntem. Çünkü kompost bir biyokimyasal reaksiyon sonucu oluşuyor. Bu işlem organik atık türü ve gübre miktarına göre en az 3 hafta beklendikten sonra işe yarıyor. Olgun bir kompostun rengi, koyu kahverengi olmalı ve orman toprağı gibi kokmalı. Sonrasında bitki için verimli bir gübre elde ediyorsunuz.

kaynak: hurriyet.com.tr - uskuphaber.com - fotoğraflar: youtube.com