Yunanistan ve Makedonya arasında ki tarihi zirvede Enes İbrahim damgası

Yunanistan ve Makedonya arasında ki tarihi zirvede Enes İbrahim damgası

Yunanistan ve Makedonya arasındaki tarihi anlaşma tamam. Konuyla ilgili delegasyonda yer alan THP Genel Başkanı Milletvekili Enes İbrahim önemli bir yorumda bulundu

Haber : Sadık Şimşek - https://www.instagram.com/gidilesinet/

Makedonya Cumhuriyeti ve Yunanistan arasında uzun yıllardır süren isim sorununa ilişkin tarihi anlaşmanın ilk adımı atıldı. Makedonya ismi referandumla birlikte halk onayına sunulacak ve Kuzey Makedonya olarak değiştirilecek.

Tarihi anlaşmanın ardında hızla Makedonya Cumhuriyeti Başta NATO ve Avrupa Birliği olmak üzere birliğe üye olarak hızlı bir büyüme dönemine girecek olurken gerek Makedonya gerekse bölge istikrarı için önemli bir adım atılmış olacak.

Yıllardır isim sorunu nedeniyle bilindiği gibi Yunanistan başta AB ve NATO olmak üzre Makedonya'ya bir çok alanda sorunlar yaşatıyordu. Zoran Zaev liderliğindeki Hükümet ise sorunun çözümü konusunda önemli bir görev üstlenerek Makedonya'nın geleceğine yön verecek bir karara imza attılar.

İlgili delegasyonda yer alan ve sorunun çözümü konusunda büyük çabalar sarfeden Türk Hareket Partisi Genel Başkanı Enes İbrahim Ulusal Post'a özel açıklamalarda bulundu.

Enes İbrahim Yaptığı Açıklamada bu anlaşmanın tarihi bir anlaşma olduğu konusunu dile getirdi. İki Ülkenin Başbakanlarının cesur ve yapıcı tavrı ile sorunun çözümü konusunda anlaşmaya varıldığını bildirdi. İmzalanan bu anlaşma ile iki ülkenin vatandaşlarının kazançlı çıkacağı ve çok uzun yıllardır süren sorunun diyalog yolu ile çözüme kavuşturulması bölgenin ve dünyanın takdirini kazandığını dile getiren Enes İbrahim Anlaşmaya yönelik her iki ülkede de tepkiler olmasına rağmen Uluslararası camiadan çok ciddi destekler geldiğini belirtti.


Enes İbrahim son olarak  “Prespa gölünün iki kıyısında (Yunanistan ve Makedonya) bugün yaşananlar tarihe barış ve başarı olarak yazılacaktır” şeklinde konuştu..