Yunanistan '' Makedonya '' Konusunda Sonunda Kararını verdi!

Yunanistan '' Makedonya '' Konusunda Sonunda Kararını verdi!

Makedonya Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana her platformda Makedonya'nın önüne engeller çıkaran Yunanistan çözüm konusunda sonunda kararını verdi

Yunanistan sonunda anlaşmaya varmak için "kararlı bir adım" bekliyor

Yunanistan Hükümetininin Makedonya ile ilgili tutumunda yeni gelişmeler yaşanıyor. Yunan tarafında Makedonya Başbakanı'nın '' Belirleyici adım''a getireceği bir anlaşma sonucu sorunun çözümü konusunda iyimserlik konusunun hakim olduğu gözleniyor. Makedonya Hükümeti İsim sorunu konusunda Makedonya Cumhuriyeti vatandaşlarının saygınlığı ve kimliğini güçlendirmek konusunda kararlı olduğu konusunda ki duruşlarını yapılan her açıklamada yeniliyor. 

Makedonya ile yürütülen müzakereler neticesinde zor günler geçiren Yunanistan Başbakanı ve Yunanistan hükümetine ise başta Avrupa birliği olmak üzre bir çok ülke sorunun çözümü konusunda ise telkinlerde bulunuyor.

Ülke genelinde çeşitli zamanlarda Yunanistan'da tepkiler devam ederken Makedonya'da ise sessizlik hakim. Makedonya'nın sorunun çözümü konusundaki ılımlı ve olumlu yaklaşımı ise özellikle Avrupa ülkeleri ve ABD'de  memmuniyetle karşılanıyor. 

Son olarak Başbakan yardımcısı Bujar Osmani'nin yaptığı açıklamaya göre yazılı görüşmelerin neticesinde iştiralerin devam ettiğini bildirdi. Planlanan Başbakan Zoran Zaev ile Yunanistan Başbakanı arasında yapılacak görüşmenin ne zaman gerçekleşiğiyle ilgili karar ise henüz net değil. Görüşmenin gerçekleşmesi durumunda ise Makedonya Cumhuriyeti halkının bilgilendirileceğini ise kesin bir şekilde belirtti. 

Sadık Şimşek - Üsküphaber.com - www.instagram.com/gidilesinet