Yunanistan Başbakanının Üsküp Ziyaretinde flaş ayrıntı

Yunanistan Başbakanının Üsküp Ziyaretinde flaş ayrıntı

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın tarihi ziyaretiyle ilgili önemli bir ayrıntı ortaya çıktı.

İsim sorununun yıllardır çözülememesi nedeniyle Yunanistan ve Makedonya arasında tartışma sürüyor ve iki ülke aynı masaya oturamıyordu.

Ülkenin adının Kuzey Makedonya olarak değiştirilmesinin ardından Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın tarihi ziyaretiyle Üsküp ve Atina hükümetleri arasındaki ilişki başka bir boyut kazandı.

Çok sayıda Dünya medyasının ilgiyle takip ettiği ziyaretten Yunanistan'ın KuzeyMakedonya'ya 500 Milyon euroyu aşkın yatırım yapma kararı aldığı bilgisi geldi.

Yunanistan'ın özellikle tarım sektöründe ciddi bir yatırım yapacağı gelen bilgiler arasında.

Yatırımlardan sorumlu devlet Bakanı Elvin Hasan'ın Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın tarihi ziyaretiyle ilgili paylaşımıda dikkat çekti.

Bakan Hasan'ın paylaşımı şu şekildeydi :

Bugün Kuzey Makedonya Cumhuriyeti ve Yunanistan Cumhuriyeti arasında İş Forumu düzenlendik. İlk defa hükümetler arası çalışma oturumu düzenlendi ve iki ülkenin başbakanları iş adamlarına hitap ettiler. Prespa Anlaşması iki halkı yakınlaştırmakla kalmayıp, aralarında ki dostluk ilişkilerini de güçlendirdi bu da iki taraf için daha iyi bir yaşam kalitesi getirecektir. Engeller ortadan kaldırıldı artık tam kapasite çalışma zamanı.

ÜsküpHaber.com - Sadık Şimşek - https://www.instagram.com/gidilesinet/