Uzmanlar Kardan Sonraki Tehlikeye Karşı Uyardı! Dikkatli Olmanızda Fayda Var!

Uzmanlar Kardan Sonraki Tehlikeye Karşı Uyardı! Dikkatli Olmanızda Fayda Var!

İstanbul - Makedonya - Üsküp Kısacası bölgemize yakın nereler varsa her yer karlı! Uzmanlar Kar sonrası tehlikeye dikkat çekti herkesi uyardı

Üsküp'ün dört bir tarafı karlı. Aynı şekilde İstanbul yine öyle. Ancak kar sonrası uzmanlardan önemli bir uyarı var.

Kar yağdı diye sevindik ancak kardan sonra herkesin dikkat etmesi gereken bir tehlike var. Peki o tehlike nedir?

İşte herkesi ilgilendiren önemli uyarının ayrıntıları

Türkiye medyasında yer alan habere göre : Erimeye başlayan karların ardından oluşan soğuk havanın tehlike yarattığı ortaya çıktı bilgilerine yer verildi. Basında açıklamaları ve uyarıları yer alan Uzmanlar eriyen karların soğuk havaya neden olması ve hastalıkları artırdığı konusunda herkesi uyarıyor!

Bilindiği gibi Karı gören çocuklar kar topu oynamak için dışarı çıkmakta. Anne babalara bu konu hakkında  uzmanlardan önemli bir uyarı geldi.

Uzmanlar En iyi ayakkabı ve bottan kar suyu geçebilir uyarısında bulunuyor. Kar erirken oluşan suların daha çok hasta etme özelliğine sahiptir diyen uzmanlar. Bu yüzden kar suları erirken havanın da daha soğuk olması nedeni ile zatürre ve grip olabilirsiniz diyerek karlı yerlerden geçilmemesi ve karla oynanmaması konusunda uyarıyor.

Hem çocuklarınız hem kendi sağlığınız için karlı yerlerden uzak durmanızda ve temizlenmiş yerlerden geçmenizde yarar vardır.

Korona salgınının yayıldığı şu günlerde yeni bir hastalıkla boğuşmamak için bu uyarı önemlidir. Arkadaşlarınızın bilgilenmesi adına lütfen onlarla paylaşın