Üsküp'ün Dört Bir Yanında Ücretsiz İnternet Dönemi Başlıyor

Üsküp'ün Dört Bir Yanında Ücretsiz İnternet Dönemi Başlıyor

Üsküp sokakları güneş enerjisiyle çalışan şarj makineleri ve ücretsiz internet erişimiyle daha da canlanacak.

Üsküp şehir merkezinde kısa süre önce biten kaldırım çalışmalarının ardından yeni banklar yerini aldı. Avrupa ülkelerini yakalamayı hedefleyen merkezi belediye güneş enerjisi yatırımını artırdı. Sponsorlukla geliştirilen yenilebilir enerji ile gelen yeni banklar şehir merkezini canlandırdı. 

Şehrin en işlek parkı olan Şehir Parkı'nda kısa süre yenilenen güneş enerjisiyle çalışan aydınlatma lambaları şehrin meydanında yerini aldı. Güneş enerjisiyle çalışan aydınlatmaların yanı sıra kaldırımları yenilenen şehir merkezinde insanların otururken telefonlarını şarj edebileceği ve internete bağlanabileceği yeni banklar yerini aldı. 

Sokaktan gelen ilk yorumlara göre şehir merkezinde yaşayan bir çok kişi ve şehir merkezine sık sık gelen çevre şehir insanları bu yenilikten memnun olduğunu dile getirdi. 

Bu yeniliğin bütün Üsküp sokaklarına yayılmasını temenni eden işletme sahibi Dimitri, ''Üsküp'e yerli yabancı bir çok turist geliyor. Öte yandan şehir merkezine iş için gelen bir çok insan var. Herkesin her an kullanabileceği ücretsiz şarj cihazı ve internet erişimi olması çok iyi bir uygulama oldu.'' dedi.