Sadık Şimşek

Sadık Şimşek

Üsküp'teki yenilik sokak kedilerini aç bıraktı!

Üsküp'ün en işlek noktalarındaki yeniliği hemen hemen hepiniz muhakkak görmüş olsanız gerek. Çöp konteynırlarının yenilenmiş olmasından söz ediyorum.

Evet güzeller oldukça. Ayaklarımızla basıp açabiliyoruz. Daha sonra çöpü atıyoruz içerisine. Ve çirkin bir görüntü oluşmuyor.

Ama bizim için iyi olan bu yenilik sokak kedileri için kötü bir yenilik oldu.

Bir çok sokak kedisi maalesef aç ve susuz kalması nedeniyle karınlarını doyurabilmek için çöpleri karıştırmak zorunda kalıyor.

Hal böyle olunca yenilenen çöp konteynırları kapalı olduğu için sokak hayvanları aç kaldı. Bir çok kedi soğuk kış günlerinin geldiği şu dönemde açlıkla boğuşacaklar.

Kapılarımızın önüne bir kap mama koymak zor olmasa gerek.

Evdeki artık yemekleri çöpe atmak yerine lütfen kapılarımızın önüne koyup bu kedilerin aç kalmasını önleyelim. Sokak hayvanları özellikle köpekler açlıktan ne yazık ki insan peşinde koşturuyorlar. Ve zor durumdalar. Hayvan barınağının yaygın olmadığı Üsküp'te birde çöp konteynırlarının böyle yenilenmesi sokak hayvanlarını tümden çaresiz bıraktı. Yerdekilere merhamet edelim ki göktekiler de bize merhamet etsin öğretisiyle hareket ederek lütfen bu masumlara sahip çıkalım. 

Sadık Şimşek - www.instagram.com/gidilesinet

Önceki ve Sonraki Yazılar