Üsküp'teki Halkbank Çarşı Şubesinde sıra çilesi

Üsküp'teki Halkbank Çarşı Şubesinde sıra çilesi

Üsküp'teki Halkbank çarşı şubesinde deyim yerindeyse sıra çilesi yaşanıyor.

Zaman zaman işlerimizi halletmek için Üsküp'teki Halkbank Çarşı şubesini kullanıyoruz. Şubede deyim yerindeyse baştan sona personel değişmiş gözüküyor.

Personel değişimi sonrası gelen yeni personel şirketi olan kişilerle ilgili iletişimde sorun yaşıyorlar. Dilimizi kullanan ve ülkemizin güzide bir markası olması nedeniyle bizde Halkbank'ı kullanıyoruz işlemlerimizde. Ama bugün yaşadığımız olay karşısında adeta çileden çıktık.

Sitemimizi elbette yetkililere iletebilir çözüm isteyebilirdik. Ama sorun o kadar büyümüş ki Üsküp Büyükelçiliği çalışanlarından bir arkadaşında sırada sorun yaşaması üzerine haber yapma gereği duyduk.

1 Ay önce hesabımıza ödeme geliyor. Ödemeye karşılık faturayı gönderiyoruz. Ve bugün o ödemeyi sorduğumuzda yeni işe alınan arkadaş uzun uzun uğraşlar sonrasında ödemeye ulaşamıyor. Bari euro hesabımızdaki bakiyeyi denara çevirelim dediğimizde başka bir şokla karşılaşıyoruz. Hesabımıza gelen diğer 3 ödemede faturaları göndermemize rağmen hesabımıza indirilmemiş.

Düşünebiliyor musunuz gelen ödemeler hesaba indirilmemiş ama komisyonlar çatır çatır kesilmiş.

Tabii mesele bununlada bitmiyor. Sıramız geldiği halde işlemimizi soran ve Türk olduğumuzu bildiği halde Baştaki arkadaş sizinle ilgilenecek ona gidin şeklinde yönlendiriliyoruz. Türkçe konuşabilen personel tarafından.

Bekle Arkadaş Bekle ....

Bekle ki ne bekle!..

Bizim ardımızdan en az 20 kişi işini halletti ve gitti.

İlgili arkadaşa ulaştığımızda ise yaklaşık 98.kişiden 130.cu kişiye kadar beklememiz sonucu ortalama buda 2 saati geçmiştir. Tek bir gişede bekleme sonrası gelen cevap şu şekildeydi :

Faturaları görebilir miyim?

Bu şirket ne şirketi ?

Ne iş yapıyorsunuz ?

Şaka gibi değil mi ? 3 yıla yakındır Halkbankla Çalışan bir medya şirketine bu sorular soruluyor. Bununla sınırlı kalınmıyor faturalar ilgili arkadaşın önünde. Tabii ki kendisine bir sitemimiz yok. Kendisi sonuçta ilk başta işlemlerle ilgili bilgisi olmadığını ilgili şef arkadaşında şubede olmadığını dile getirmişti.

Nereden tutsak eleştirecek çok şey var.

Ama kulaklarımda çınlayan şu oldu Büyükelçilikte çalışan arkadaşın her gişe memuruna bugün söylediği şu sözler..

Benim işe gitmem gerekiyor.

Bu ödemeyi yapmam lazım.

Saatim geldi. Çalışan birisi olmasam sorun değil saatlerce beklerim. Tek tek neredeyse hem Türkçe hem Makedonca bu sitemini dile getirdi.

Arkamı döndüğümde ne göreyim. Bir başka müşteride yine Türkçe konuşarak sitem ediyor. Hatta Müdür odasına giderek müdüre dahi şikayette bulundu.

Biz mi ? Bizde müdür beye iletecektik ama kendisi yerinde olmayınca hemen odasının yanındaki başka bir arkadaş ilgilendi ve yarın sorununuz çözülecektir dedi.

Sağolsun. Anlayışla karşıladık bizde ayrıldık.

Evet değişim her zaman olabilir bu normaldir. Ama Halkbank yönetimine nacize uyarımız şubelerde özellikle Türk vatandaşlarının yoğun olarak kullanmış olduğu Çarşı şubesi gibi şubelerde görevine hakim işleyişi bilen personel bulundurmasıdır.

Ekteki FOTOĞRAF karesine bir Zahmet bakabilirlerse Değerli Halkbank yöneticileri sitemimizde ne kadar haklı olduğumuzu anlayacaklardır.

Buyrunuz.. Daha fazla uzatmaya gerek yok - SADIK ŞİMŞEK