Türkiye’nin En Zengin Kişileri! Öne çıkan 19 isim arasındaki en şaşırtan aile belli oldu

Türkiye’nin En Zengin Kişileri! Öne çıkan 19 isim arasındaki en şaşırtan aile belli oldu

Türkiye'nin en zengin aileleri ve kişileri belli oldu! Ekonomi ve Finans alanında onlar en güçlü isimler arasında yer alıyorlar! Türk Lirası ve Dolar bazında değildir bu değerlendirmeler servet bazındadır! İşte o zengin aileler

Türkiye'de yaşayan ve Türkiye'nin en zengin aileleri olan kişiler merak edilmektedir. Şimdi sizlere Türkiye'nin en zengin aileleri hakkında bilgiler vereceğiz. Listede çok şaşıracağınız isimler alıyor. İşte ilk kez duyacağınız o isimler. 19 Maddelik bir zengin listesi paylaşıyoruz. Bakın bakalım onlar kimlermiş.

Türkiye’nin En Zengin Kişileri

Türkiye'de yaşayan zenginlere baktığımızda aşağıdaki tablo çıkmaktadır.

 

1-Eczacıbaşı Ailesi, Eczacıbaşı Holding;  Dr. Nejat Eczacıbaşı tarafından kurulan Holding ülkenin en büyük kuruluşları arasında yer almaktadır. Vitra ve Selpak gibi markaların yanında Kanyon Alışveriş Merkezi Holdinge aittir.

 

2- Sabancı Ailesi, Sabancı Holding; Hacı Ömer Sabancı tarafından kurulmuştur.  Holdinge bağlı olarak ailenin tüm fertleri çalışmakta olup ayrıca kendi işlerini de kurmuşlardır.

 

3-Koç Ailesi, Koç Holding; Vehbi Koç tarafından kurulmuştur. Holding aile tarafından işletilmeye devam etmektedir.

 

4-Şahenk Ailesi, Doğuş Grubu; 1951 yılında kurulmuştur. Finans, otomotiv, inşaat, medya, turizm, gayrimenkul, enerji, yeme-içme ve yeni yatırımlar olmak üzere 9 farklı sektörde faaliyet göstermektedir.

 

5-Doğan Ailesi, Doğan Holding; Aydın Doğan tarafından kurulmuştur. Medya ve enerji sektöründe faaliyet göstermektedir.

 

6-Tara Ailesi, Enka İnşaat; Şarık Tara tarafından kurulmuştur. Holding Yönetim kurulu başkanlığını Sinan Tara yürütmektedir.

 

7-Hüsnü Özyeğin, Fiba Holding; Finans, perakende, enerji, telekomünikasyon, pazarlama, kimya, yapı malzemeleri, sigortacılık, sosyal hizmetler ve diğer alanlarda faaliyet göstermektedir.

 

8-Ülker Ailesi, Ülker Grubu; Sabri Ülker ve Asım Ülker tarafından 1944 yılında kurulmuştur. Bisküvi olarak başlayarak gıda sektöründe öncü olarak faaliyet göstermektedir.

 

10-Mehmet Emin Karamehmet, Çukurova Holding; Mersin – Tarsus’ta kurulan ve inşaattan telekomünikasyona pek çok alanda faaliyet göstermektedir.

 

11-Dinçkök Ailesi, Akkök Grubu; Kimya sektöründe faaliyet göstermektedir.

 

12-Asım Kocabıyık, Borusan Holding; 1958 yılında çelik boru imalatında başlamıştır. Daha sonra su borusu da imal etmeye başlamıştır.

 

13-Kamil Yazıcı; Anadolu Grubu ve Yazıcı Holding’in kurucusu ve Onursal Başkanıdır.

 

14-Konukoğlu Ailesi, Sanko Holding; Adını kurucusu Sani Konukoğolu’nun adı ve soyadından almaktadır. Tekstil, inşaat, otomotiv, sağlık, eğitim, enerji ve gıda alanlarında faaliyet göstermektedir.

 

15-Turgay Ciner, Park Grubu; 1978 yılında kurulmuş olup, 2004 yılında ismini Ciner Grubu olarak değiştirmiştir. Medya, maden, sanayi ve enerji alanlarında faaliyet göstermektedir.

 

16-Çolakoğlu Ailesi, Çolakoğlu Grubu; Demir çelik, bankacılık, enerji alanlarında faaliyet göstermektedir.

17-İhsan Doğramacı- Tepe Grubu; Iraklı Türkmen Doktor ve Akademisyen’dir.

 

18-Faruk – Cengiz Yalçın; Makyal Holding; İnşaat sektöründe faaliyet göstermektedir.

 

19-İsak Lodrik, Enboy Tekstil; Perde, tente ve cam sistemleri üzerine faaliyet göstermektedir.

İlgili Haberler