Sadık Şimşek

Sadık Şimşek

Türk çarşısına ''TÜRK ÇARŞISINA HOŞGELDİNİZ'' tabelası ne zaman asılacak?

Sadece Üsküp'ün değil aynı zamanda balkanlarında ruhudur tarihi Türk çarşısı. Üsküp'e gelenlerin direk görmek istediği yerlerin başında gelir. Her yıl yüzbinlerce turistin ayak bastığı bu Türk çarşısına gelenlerin bir çoğunun verdiği ilk tepki neden çarşısının giriş kısımlarında Türk çarşısı'na hoşgeldiniz tabelasının olmadığı sorusudur.

Evet bugün yine Türk Çarşısı'na akşam çayı için gittiğimde resim çekinen turistlerin burası Türk çarşısı ama neden bir tabelası dahi yok sorularına kulak misafiri oldum.

Asırlardır Üsküp'ün can damarlarından birisi olan Türk çarşısı sizce de böyle bir tabelayı hak etmiyor mu ?

Yetkililer ki özellikle burada faaliyet yürüten Türk siyasi partileri ve kuruluşları böyle bir şey için bir girişimde bulunamazlar mı ?

Özellikle Türkiye'den gelen turistler içinde güzel bir görüntü olacağına hiç şüphe yok.

Hemen her köşesinde Türkçe bilen ve Türkiye'de akrabaları bulunan birilerine rastlamak bu çarşıda gerçektende olağan bir şey.

1600'lü yıllardan günümüze kadar uzanan tarihi geçmişiyle dimdik ayakta duran bu çarşının adının kuşkusuz tabelasızda yaşayacağını biliyoruz elbet.

Ama böyle bir tabelanın asılmasınında kimseye bir zararı olmayacağı gibi aksine çarşının adına yakışır bir görüntü oluşturacağını kimse ama hiç kimse inkar edemez.

İnanıyorum ki birgün gerçekten sözü geçen birileri bu konuya el atacak ve bu tabelalarda bu çarşının girişine birgün asılacaktır.

Bekleyelim ve görelim bakalım ne zaman asılacak..

 Sadık Şimşek - İnstagram: www.instagram.com/gidilesinet

Önceki ve Sonraki Yazılar