THP’den Türk Bayrağına Yapılan Çirkin Saldırıya Sert Tepki!

THP’den Türk Bayrağına Yapılan Çirkin Saldırıya Sert Tepki!

Dün Kalkandelen’de Türk bayrağına yapılan çirkin saldırı hakkında Türk Hareket Partisi sert bir kınama yayınlarken, sitemize demeç veren THP Genel Başkanı ve Milletvekili Enes İbrahim de bu adice saldırıya sert tepki gösterdi.

İbrahim yapmış olduğu açıklamada: ”Dün şanlı Türk bayrağımıza yapılan çirkin saldırıyı esefle kınamaktayım. Yapılan bu edepsizlik,  bu saygısızlık sadece şanlı bayrağımıza bir saldırı olarak nitelendirilmemelidir, bu kendini bilmez kişiler aynı zamanda Makedonya’nın multikültürel yapısına zarar verme amaçlı ilkelce bir girişimde bulunmuşlardır. Fakat bu adi emellerine ulaşmalarına asla izin vermeyeceğiz. Bu olayın aciz organizatörlerinin ifşa edilmesi ve kanun önüne çıkarılmaları için bütün girişimlere başlanılmış olup, gelişmelerle bizzat ilgilenmekteyim. Soydaşımıza da göstermiş oldukları bayrak sevgisi, sağduyuları ve destekleri için teşekkürü bir borç bilirim” derken, THP’nin yayınlamış olduğu kınamada şu sözlere yer verildi:

“Kalkandelen şehrinde Türk bayrağına yapılan çirkin saldırıyı Türk Hareket Partisi (THP) olarak şiddetle kınamaktayız. Kamuoyuna dün yansıyan ve video ile görüntülenen Türk bayrağına yapılan saldırı tarafımızdan öfke ile karşılanmıştır. Yapılan çirkin saldırının Makedonya’daki ortak yaşama kültürüne yapılmış bir saldırı olduğu inancındayız. Makedonya ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki dost ve kardeş bağlarının bu ve benzeri olaylar ile asla zedelenmeyeceğini bilmekteyiz. Geçmişte olduğu gibi bugün de ikili ilişkilere zarar verecek bütün davranış ve hareketleri kınamaktayız. Al bayrağa yapılan saldırıyı bize yapılmış saymaktayız. Olayın aydınlatılması ve gerekli işlemlerin yapılması adına ilgili makamlar ile iletişim içerisinde olduğumuzu bildirmekteyiz. Bu vesile ile ülkemizin bütün vatandaşlarını ve özellikle parti teşkilatlarımızı provokatif davranışlardan uzak durmaları çağrısını yapıyoruz” 

Habermakedonya.net