THP: “Aylar Önce Aldığımız Enkazı Yeşertmeyi Başardık!”

THP: “Aylar Önce Aldığımız Enkazı Yeşertmeyi Başardık!”

Türk Hareket Partisi (THP), NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Üsküp ziyareti ve yaşanan siyasi gelişmeleri ele alan bir basın bildirisi yayınladı.

THP bildirisi şu şekilde:

“Yıllarca süren rejimin ve beraberinde getirdiği siyasi krizin yeni hükümetle birlikte ortadan kalkması ve atmış olduğumuz yapıcı adımlar sonucunda Makedonya Cumhuriyeti uluslararası camiada da gereken saygıyı görmeye ve başarılı çalışmaların ürünlerini toplamaya başlamıştır.

Bugün başkent Üsküp’te bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in de konuşmasında yeni hükümetin izlemiş olduğu başarılı çizgiyi takdir etmesi ve tam destek vermesi, kuşkusuz ki önümüzdeki dönemde kanatlarımıza rüzgar olacaktır.

Türk Hareket Partisi hep tutarlı siyasetten yana olmuş ve her zaman; güçlü, çağdaş ve demokratik bir Makedonya için Avro-atlantik entegrasyonun önemini vurgulamış ve bütün kapasitesiyle bu hedefe ulaşılması için emek vermiştir.

Daha aylar öncesinde devletin bütünlüğünü ve demokratik iradeyi ortadan kaldırmak amacıyla meclis binasına saldıran ve kanlı 27 Nisan’ı gerçekleştiren hainler ve destekçileri emellerine ulaşamamış ve bugün gelinen noktada aynı Meclis binasında ülkemiz tarihi bir övgüye ve desteğe layık görülmüştür. Deyim yerindeyse, aylar önce aldığımız enkazı yeşertmeyi başardık!

Türk Hareket Partisi aynı kararlılık ve tutarlılıkla çalışmaya, hem ülkemiz hem de ülkemizde yaşayan her birey için mücadele etmeye devam edecektir. Demokratik, özgür ve çağdaş bir yaşam hepizin hakkı!”