TDP ve TMBH , VMRO-DPMNE ile ortak kararını Makedonya'ya duyurdu

TDP ve TMBH , VMRO-DPMNE ile ortak kararını Makedonya'ya duyurdu

15 Ekim'de Düzenlenecek Makedonya Yerel Seçimleri öncesi partiler ittifak konusunda uzlaşmaya vardılar.

Bir önceki Erken parlamento seçimlerinde ipi göğüslemesine rağmen sağlanamayan uzlaşı nedeniyle Ana Muhafelet partisi konumunda bulunan VMRO-DPMNE bir çok güçlü isimlerle seçime hazırlanıyor.

Yerel Yönetimlerde bir çok Belediyeyi hali hazırda elinde bulunduran Ana Muhalefet Partisi VMRO-DPMNE'nin 15 Ekim'deki yerel seçimlerde de zaferle çıkmak için yoğun bir çalışma yürüttüğü biliniyor.

Aralarında Türk Demokratik Partisi ve Türk Milli Birlik Hareketi’nin de bulunduğu bir çok partiyle seçim kooalisyonu anlaşması imzalayan VMRO-DPMNE lideri Gruevski anlaşmayı şu sözlerle duyurdu ;

AYRILIK GAYRİLİK GÜTMEDEN HALKA HİZMET VURGUSU

Halka daha iyi kadro ile hizmet vermek ve daha iyi program sunmak için bu ortak deklarasyonu imzaladık. Makedonlar, Arnavutlar, Türkler, Sırplar, Romanlar, Ulahlar, Boşnaklar ve diğer topluluklar olarak biz bir arada tutan ileriye yönelik atılması gereken adımlardır şeklinde bir açıklama yapan Gruevski ile ortak bir şekilde  TDP Genel Başkanı Beycan İlyas ve TMBH Genel başkanı Erdoğan saraç da seçim koalisyonu anlaşmasını imzaladılar.

TDP Genel Merkezinden edindiğimiz bilgiye göre Vrapçişte, Merkez Jupa,Konçe, Plasnica, Dolneni, Vasilevo,  Çayır, Gostivar, Kalkandelen,Studeniçan, Radoviş, Tearce, Mavrovo-Rostuşa ve Başkent Üsküp dahil 14 belediyede kendi başkan adayları ve konsey üyesi adaylarıyla seçime tek başına katılacak.

VMRO-DPMNE ile TDP'nin ortak bir şekilde seçime gireceği yerler ise ; 

Üsküp, Kırçova Manastır, Ustrumca, Ohri, Pehçevo, Negotino, Köprülü, Valandova, Demir Kapı, Resne, İştip, Doyran, Karbinci olmak üzre 14 Merkezde seçimlere TDP ile VMRO-DPMNE koalisyonuyla seçime katılacaklar.