TDP lideri Beycan İlyas AB Büyükelçisi Zbogar’la Görüştü

TDP lideri Beycan İlyas AB Büyükelçisi Zbogar’la Görüştü

TDP Genel Başkanı Beycan İlyas AB Büyükelçisi Zbogar’la Görüştü

Görüşmeye ilişkin Türk Demokratik Partisi basınla şu açıklamayı paylaştı :

07.10.2019 tarihinde Genel Başkanımız Dr.Beycan İlyas, AB Büyükelçisi Sn.Samuel Zbogar'la AB temsilciliğinde bir görüşme gerçekleştirdi.

Bu görüşmede, Avrupa Birliği görüşmelerine müzakere tarihi bekleyen ve Kuzey Makedonya'da yaşayan, çoğunluk olmayan milletleri temsil eden, mecliste yer alan diğer siyasi parti genel başkanları da katıldılar.


Kuzey Makedonya'da yaşayan Türklerin en büyük siyasi temsilcisi olan (TDP) Türk Demokratik Partisi Genel Başkanı Dr. Beycan Ilyas, soydaşımızın karşı karşıya olduğu birçok konuyu dile getirdi.

Özellikle AGİT ve ODİHR nin tavsiye ettiği seçim yasası değişikliği sonucu, aralarında TDP Milletvekili Dr.Yusuf Hasan'ın da bulunduğu 12 milletvekilinin başlatmış oldukları "TEK SEÇİM BİRİMİ" modeli inisiyatifi'ne destek yanısıra, Nisan 2020 de planlanan "NÜFUS SAYIMI" nın adil yapılması, "HAKÇA TEMSİL İLKESİNİN SAYGILANMAMASI" sonucu ortaya çıkan sıkıntılar ve Türklerin Devlet ve Kamu Kurumlarında istenen düzeyde temsil edilememesi gibi önemli konuları gündeme getirdi.


Genel başkan önümüzdeki dönemde bu konuları, aralarında AGİT'in de olduğu birçok AB Büyükelçisi ve temsilcilikleriyle görüşmelerini sürdürmeye kararlı olduğunu belirtti.