TDP Genel Başkanı Beycan İlyas'ın Çanakkale Zaferiyle ilgili mesajı

TDP Genel Başkanı Beycan İlyas'ın Çanakkale Zaferiyle ilgili mesajı

TDP Genel Başkanı Beycan İlyas 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle bir mesaj yayımladı. İlyas'ın mesajı şu şekilde

Saygıdeğer kamuoyu,

Bizler burada, Çanakkale Zaferi'nin 103.yıldönümünü kutladığımız bu günde, bir daha dönmemek üzere gidenlerin, tarihin yazdığı en gerçek ve en şerefli kahramanlarını yad edebilme gururuna erişmiş olan milletin torunları olmanın haklı gururunu yaşamaktayız.

Çanakkaleyi Çanakkale yapan, gelen düşmanı cesurca karşılayan asil ruhtur. O öyle bir ruhtur ki, o mahşer içerisindeki silahlar ve barut, imanın ve vatanseverliğin karşısında yenik düşmüştür. O ruh; esir yaşamaktansa, özgür ölmeyi yeğlerim diyen kahramanların ruhudur.

Balkanlarda yaşayan Türkler olarak atalarımız da, bu savaşa seyirci kalmayı reddetmiş ve genlerinde akıncılık ruhu baki olan Evlad-ı Fatihan'ın binlerce çocuğu, Çanakkale'de zafer yolunda savaşmış ve şehit düşmüştür.

Atalarımızın cesareti, ruhu ve vatanseverliğini tüm canlılığıyla yaşatan bizler yani Balkanlarda, Orta Asya'da ve dünyanın dört bir yanında yaşayan Türk evlatları, dün Çanakkale'de olduğu gibi, bugün de Afrin'de vatanımızı korumak için hazırız.

Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutlar, anavatan topraklarını bize kutsal kılan tüm şehitlerimizi ve Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anarken, bugün Afrin cephesinde vatan mücadelesi veren tüm kahraman Türk askerlerini saygı ile selamlıyorum. 
Allah yar ve yardımcıları olsun.

TDP Genel Başkanı
Dr. Beycan İlyas