T.C Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara'ya teşekkür mesajıdır

T.C Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara'ya teşekkür mesajıdır

Sadık Şimşek yazdı

Türkiye Cumhuriyeti devletinin Üsküp Büyükelçisi sayın Tülin Erkal Kara gibi isimlere gerçekten teşekkür etmek boynumun borcu olmuştur.

Makedonya'da yaşayan birisi olarak kendisi sığınabileceğimiz güvenebileceğimiz tek limanlardan birisi olması nedeniyle dün Sosyal medyada başımdan geçen bir olayı paylaştım.

Dünyanın her yerinde olabilecek şeylerden birisiydi elbet bu. Mesele bir taksicinin 3 katı fiyat sunması olayıydı. Bu ve benzeri durumların sıkça yaşanması nedeniyle sitemimi dile getirmiştim.

Videonun ardından Tülin hanım ve Anadolu Ajansı Makedonya temsilciliğinden Adnan bey ulaştılar. Sorunun çözümü konusunda bilgilendirmede bulundular.

Belki de bu videoyu paylaşmak yerine kendilerine ulaşma yolunu deneseydim yine yardımcı olacaklarından söz ettiler. Ki gerçekten de öyle Üsküp'e Büyükelçi olarak atandığından bugüne dek Ulusal duruşuyla ve çizgisiyle takdiri hak eden isimlerden birisidir Tülin hanım. Bir bakmışsınız Doğu Makedonya'da Türk soydaşlarımızın arasında bir bakmışsınız Türk çarşısında halkın arasında yürüyüşte.

Kısacası halktan birisi. Bir abla bir anne gibi burada ki milletimize.. Çalışmalarından ötürü kendisine bir teşekkür gerçekten borcumuzdur. Allah attığı her adımda yardımcısı olsun.

Videoda üzdüğümüz kırdığımız herhangi birileri varsa da affetsinler. İstediğim sadece bazı çürük elmaların ayıklanması. Yoksa aslan gibi adam gibi adam taksici ağabeylerimiz de var Üsküp'te.

Allah sayılarını artırsın. Onların ekmeğine taş değmesin diye bir birim oluşturulup bu şikayet hattıyla yanlış yapan insanların cezalandırılması talebini dile getirdik. Belki bu şikayet için en doğru adres Makedonya makamlarıydı olması gerekende aslında buydu.

Ama istedim ki güvenebildiğimiz tek liman olan Cumhuriyetimizin Üsküp Büyükelçisi Tülin hanım aracılığıyla bu talebi iletelim.

Kendisinin milli duruşu ve kararlılığıyla bunu gerçekleştirebileceğimize inandığım için o videoda kendisine çağrıda bulundum.

Ve sağolsun kendisi de bu konuyla ilgili problemleri ilgililere ileteceklerini söylediler.

Kendisine tekrar tekrar teşekkür eder saygılarımı sunarım

Selam sevgiyle..
Sadık Şimşek