T.C Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara'dan 30 Ağustos'a damga vuran mesaj

T.C Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara'dan 30 Ağustos'a damga vuran mesaj

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara Makedonya'nın Başkenti Üsküp'te düzenlenen resepsiyonda konuştu.

30 Ağustos Zafer Bayramı Türkiye'de olduğu gibi dış temsilciliklerde de coşkuyla kutlanıyor. Bunun en son örneği bugün Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yaşandı. Üsküp'te düzenlenen 30 Ağustos resepsiyonuna çok sayıda önemli isim katıldı.

Makedonya Başbakanı Zoran Zaev'inde katıldığı resepsiyonda büyükelçi Tülin Erkal Kara dikkat çeken bir konuşma yaparak 15 Temmuz'da Türkiye'de hain bir darbe girişiminde bulunan yapıyla mücadelenin sürdüğünü ve Makedonya'nında bu mücadelede yer aldığını dile getirdi.

Başbakan Zaev'in de bulunduğu bu ortamda Büyükelçi Kara'nın hain yapıyla ilgili sözleri oldukça dikkate değerdi. Kara ayrıca Makedonya ve Türkiye dostluğuna önem verdiklerini belirterek Makedonya'nın dünya üzerinde önemli bir yere gelmesi için Türkiye'nin her daim desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini belirterek aynı duyarlılığıda Makedonya'dan beklediklerinin altını çizdi. Özellikle terörle mücadele konusunda Makedonya'nın atacağı adımların her fırsatta önemli olduğunu dile getiren Büyükelçi Kara sözlerini Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını rahmetle anan mesajıyla tamamladı.

Kara'nın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos mesajı okunurken ardından Büyükelçi Kara salondaki misafirlerle bayramlaşarak 30 Ağustos Makedonya'da da coşkuyla kutlanmış oldu.

Sadık Şimşek - Üsküphaber.com