Soyadı gibi Gözükara bir Büyükelçi Tülin Erkal Kara

Soyadı gibi Gözükara bir Büyükelçi Tülin Erkal Kara

Göreve atandığı günden bugüne dek terör destekçilerinin korkulu rüyası haline gelen Tülin Erkal Kara Türkiye medyasına gündem oldu.

Üsküphaber.com / Sadık Şimşek

Göreve atandığı günden bugüne terör ve destekçilerinin korkulu rüyası haline gelen Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara kararlı duruşunu sürdürüyor.

Özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminin arkasındaki grubu destekleyenlere yönelik mücadelesini sürdüren Büyükelçi Tülin Erkal Kara bu grupla ilgili mücadeleyi Makedonya genelinde gittiği her kurumda dile getirip ve ülkenin somut adımlar atması konusunda uyarılarını yeniliyor iletiyor.

Uyarılarıyla yetinmeyen Büyükelçi Tülin Erkal Kara Paralel Çetenin Üsküp'ün en gözde yerlerindeki tabelalarını da indirterek adeta balyoz indirircesine kararlı duruşunu gösteriyor.

Son günlerde ise Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara Sabah gazetesine verdiği röportajla Türkiye Gündemine oturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hareket eden bir şahsa yönelik açtığı davayı kazandığını Açıklayan Büyükelçi Tülin Erkal Kara Sabah Muhabiri Furkan Haykır aracılığıyla adeta içimizdekileri dile getirmiş gözüküyor.

Terörle mücadele konusunda her ülkede mücadelenin daha sıkı yürütülmesi gerektiğinin altını Çizen Tülin Erkal Kara'nın şu sözleri gerçektende dikkate değer ; 

'YILMADIK, YILMAYACAĞIZ'

 "Yurtdışında yaşayan bir insanın başka bir ülkenin liderine hakaret etmeye hakkı yoktur. Herşeyden önce benim bu davada kazanma arzum, emsal teşkil edecek olmasıydı. Burada tüm Türk kurum ve kuruluşlarımızla FETÖ'cü hainlere karşı ciddi bir mücadele veriyoruz. Mücadelelerimizle FETÖ'nün en güçlü olduğu ülkelerden biri olan Makedonya'da manevra kabiliyetlerini en aza indirdik. Bu hakaret davasının kazanılmasıyla birlikte seslerini de kestik. Biz yılmadık, yılmayacağız mesajlarımızı keskin bir biçimde vermeye devam edeceğiz. Başka ülkelerde de bu mücadeleler aynı sıklıkla verilirse bu tür örgütler tamamen yok olacaktır.

Evet Büyükelçi Tülin Erkal Kara bu ifadeleri kullanıyor. Bu kararlı duruş gerçekten takdire değer. İşte o yüzden başlıktada dediğimiz gibi her ülkeye hatta her kuruma Tülin Erkal Kara gibi gözükara bir isim gerek! 

Sadık Şimşek : www.instagram.com/gidilesinet