Sivilce ve lekelerden kurtaracak makyaj öncesi Cilt Tipine Göre Kil Maskeleri

Sivilce ve lekelerden kurtaracak makyaj öncesi Cilt Tipine Göre Kil Maskeleri

Makyaj öncesi yapacağınız bu maskelerle cildinizi güzelleştirebilir ve cildinizi kötü lekelerden kurtarabilirsiniz. İşte o kil maskeleri

Cilt Tipine Göre Kil Maskeleri

Beyaz Kil (kaolinin)

Detoks etkisi ve antibakteriyel olmasından dolayı gözeneklerde biriken toksinleri çıkarıp cildi temizlemek için günlük olarak kullanılabilir. Ayrıca hücre yenilenmesine yarımcı olarak cildin sağlıklı görünmesini destekler. Düzenli kullanıldığında cildinizin pürüzsüzleştiğine ve gün geçtikçe güzelleştiğine şahit olacaksınız.

Gri Kil

İçerdiği kalsiyum bentonit sayesinde sivilcelerle savaşta fazlasıyla etkili. Kan dolaşımının hızlanmasına ve yüzdeki pürüzlerin iyileşmesine yardımcı oluyor. Haftada 2 kez düzenli olarak kullanıldığında önceleri aknelerde artışa neden olsa da bu toksinlerin vücuttan uzaklaşmaya başladığına dair bir işaret. Düzenli kullanım sonucunda kısa sürede olumlu etkilerini gözlemleyecekseniz.

Yeşil Kil

Kile rengini veren magnezyum ve içeriğindeki demir birleşince cildin okside olmasını sağlıyor. Böylece toksinler ciltten uzaklaşarak cilt temizlenip saf haline dönüştürüyor. Gözeneklerde biriken kirleri çıkarıp siyah nokta oluşumunu engellerken yağ üretimini dengeleyen kil, özellikle yağlı ciltliler için oldukça faydalı.

Sarı Kil

Cildiniz çok hassas olduğu için kil maskelerinden uzak durmayı tercih ediyorsanız sarı kil tam size göre. İçerdiği zengin minerallerle cildin uyarıp canlandırır.

Mavi Kil

Cildi kirlerden arındırarak doğal ışıltısını geri kazandırır.  Cilt lekelerini önleyen ve yaşlanmayı geciktiren mavi kili tüm cilt tipleri rahatlıkla kullanabilir.

Kırmızı Kil

Özellikle normal ve kuru hassas ciltlilere önerilen kırmızı kil rengini demir oksitten alıyor. Elementler bakımından oldukça yoğun olan kırmızı kil siyah noktalar için faydalı olmasının yanı sıra cildin yağ dengesini sağlayarak parlamasını önlüyor. Her kil gibi kan dolaşımını arttırıcı özelliği de mevcut.