Saadet Partisi AK PARTİ'ye kapıyı açınca partide büyük kriz çıktı! Ağır sözler

Saadet Partisi AK PARTİ'ye kapıyı açınca partide büyük kriz çıktı! Ağır sözler

Saadet Partisi AK PARTİ ile ittifak yapacak iddiaları gündemden düşmezken partinin gölge lideri açıklama yapınca partide deprem çıktı! İşte detaylar

Türkiye olası bir erken seçime hazırlanırken Cumhur ittifakının hiç bir ankette yüzde 50 oy oranını geçememesi AK PARTİ'yi alarma geçirdi. AK PARTİ bu kapsamda ilk olarak Saadet Partisi'ni ziyaret ederek ittifaka dahil etmek istiyor. Ancak parti tabanından bir çok kişi buna karşı çıkıyor..

Buna rağmen Saadet tarafından bırakılan açık kapı partide gerilime yol açtı.

Saadet Partisi'nin perde arkasındaki genel başkanı olarak bilinen Oğuzhan Asiltürk'ün yaptığı son açıklamalar Saadet Partisi'nde deyim yerindeyse ortalığı karıştırdı.

Partinin genç isimlerinden ve son genel seçimlerde Ankara Milletvekili adayı olan Ali Aktaş "Padişahlıkla mı yönetiliyoruz" diyerek bu açıklamalara tepki gösterdi.
 
Oğuzhan Asiltürk'ün "Kararımı açıklarsam bölünme olur" sözlerini alıntılayan Aktaş, sosyal medya hesabından oldukça sert açıklamalar yaparak tepki gösterdi... 

Oğuzhan Asiltürk'ten ittifak açıklaması: Seçimden önce bunu açıklarsam...Oğuzhan Asiltürk'ten ittifak açıklaması: Seçimden önce bunu açıklarsam...

Oğuzhan Asiltürk, ittifaklar konusunda "seçime bir hafta kala buna karar verilir. Ondan önce bunu açıklarsam bir bölünme meydana gelir. Ben bunu açıklamam. Ne yapacağım kalbimde durur." demiş. Padişahlıkla mı yönetiliyoruz? Partinin seçilmiş kurulları var. Bir kişi karar veremez."

Saadet Partisi, tek kişinin kalbinde sakladığı görüşü açıklamak suretiyle politik kararların alındığı bir yer değildir, olmamalıdır. Saadet Partisi, krallıkla yönetilmiyor. Bir tür "Allah'ın yeryüzündeki gölgesi" gibi hareket edilerek seçilmiş kadrolara koyun muamelesi yapılamaz

Peki Saadet Partisi ittifak yapacak mı? Herkes bu soruya kilitlenmişken Saadet Partisi'nde anlaşılan o ki büyük kopuşlar yaşanabilir.

Partinin AK PARTİ politikalarını en  sert eleştiren partilerden birisi olduğu biliniyor. Buna rağmen parti ittifak yapmaya karar verirse parti içerisinde deprem oluşabilir.

Saadet lideri de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada eleştirdiğimiz politikalardan vazgeçilmesi durumunda ittifaka yeşil ışık yakmıştı.

Öte yandan Milli Görüş geleneğinden gelen bir diğer parti Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi ise 3.bir ittifak arayışı içerisinde. Saadet Partisi'nin AK PARTİ ile ittifak yapması durumunda Saadet tabanından Yeniden Refah Partisine geniş çaplı geçişler olabileceği tahmin ediliyor.

Zira Saadet Partisi tabanı son yıllarda en sert muhalefeti yapan taban arasında yer alıyor. Son Tekrar edilen 2.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde çok sayıda Saadet partilinin AK PARTİ adayı yerine Ekrem İmamoğlu'na oy verdiği biliniyor.