İşte kusursuz haliyle bugün ne pişirsem diyenlere yağ çekmeyen Rulo Patlıcan tarifi

İşte kusursuz haliyle bugün ne pişirsem diyenlere yağ çekmeyen Rulo Patlıcan tarifi

Patlıcan yemeğinde bütün ezberleri bozan bir tarif. Yapacağınız bu tarifle lezzetli bir akşam yemeği yapabileceksiniz..

Genelde Yaptığım patlıcanların yağ çekmesinden çok rahatsız olurum. Ancak bu tarifle yapacağınız patlıcan yemeği yağ çekmeyecek. Üstelik lezzetine de doyum mümkün olmayacak

İşte en kusursuz haliyle patlıcan tarifimiz..

Zeytinyağlı patlıcan rulo sizleri lezzetine hayran bırakacak türden. Kızarmış patlıcanların içerisine enfes iç harç eklenerek fırına giriyor. Servis edilirken kıyılmış maydanozla birleşiyor.  ulusalpost'da yer alan tarife göre: Peki, Zeytinyağlı patlıcan rulo nasıl yapılır? dediğinizi duyar gibiyiz. İşte, ana yemeklerin yanına meze olarak veya tek başına da tüketilebilen muazzam lezzete sahip patlıcan rulo tarifi.

İşte o lezzeti ile dillere destan olan, meze veya ana yemek olarak tüketebileceğiniz patlıcan rulo tarifi!
2 adet patlıcan
3 adet soğan
1 tatlı kaşığı kadar şeker
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
3 tane domates
1 çay kaşığı kadar karabiber
2 çay kaşığı tuz
Sıvıyağ
Patlıcan Rulo Tarifinin Yapılışı
Patlıcanları uzun ve ince bir biçimde dilimleyin. Kızgın yağda kızartarak, kağıt havlu yardımı ile fazla yağlarından kurtulun.

Soğanları piyazlık boyutta doğrayın. Tencerenize zeytinyağınızı ekleyin. Kabuklarını soyduğunuz domatesi küp şeklinde doğrayın. Soğanları ilave ederek pişirin. Şeker ve diğer baharatlarını da ekleyerek domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin, domatesler suyunu çekince ocaktan alın.

Hazırladığınız iç harcı, patlıcan dilimlerine teker teker sararak rulo şeklini verin. Rulolarınızı bir fırın kabına dizerek, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika boyunca pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz ekleyerek soğuk olarak servis edin.

Kıymalı harç ile yapılan rulo patlıcan tarifi ile misafirlerinizi veya davetlilerinizi yemeğe davet edebilirsiniz. Lezzetli olduğu kadar, güzel de bir görüntüye sahiptir. Yemeklerin yanına yakışan bir tariftir. Meze olarak birçok yemeğin yanında servis edilebilir. Tamamlayıcı bir tarif olduğu için belirli bir yemek sınırlandırması yoktur.

Tek olarak tüketildiği durumlarda da oldukça lezzetli olacaktır. Bunun yanına yapabileceğiniz güzel bir tamamlayıcı olabilir. Patlıcan rulo tarifini tek olarak tüketecekseniz, yanına güzel bir pirinç pilavı yapabilirsiniz. Kıymalı veya patlıcanlı yemeklerin yanına oldukça iyi yakışan pirinç pilavı, patlın rulo tarifine de çok yakışacaktır. Patlıcan rulo ve pirinç pilavı menüsü, kesinlikle denenmelidir.