ODA TV Yazarı Türker Ertürk'ün iddialarına bir cevapta Nimet Tuna'dan

ODA TV Yazarı Türker Ertürk'ün iddialarına bir cevapta Nimet Tuna'dan

ODA TV Yazarı Türker Ertürk'ün Makedonya gezisi sonrası yazdığı yazıda çeşitli iddialarda bulunmuş ve sert bir yazı yazmıştı! Ertürk'e cevap var..

ODA TV Yazarı Türker Ertürk'ün Makedonya gezisi sonrası yazdığı yazıya yönelik Cevap hakkını kullanan Nimet Tuna bakınız neler söyledi ; 

Makedonya’da üniversite öğrencisiyim ve 4 yıldır her seçimde sandık görevlisiyim. Evet tecrübelerime dayanarak referandum da elçilikte diğer seçimlerden farlı bi durum vardı. Buda ilk defa çekişmesiz, saygı çerçevesinde bir seçim olması için alınan önlemler ve Sn. Büyükelçimizin görevimizi yaparken hem güvenliğimiz hemde bir sıkıntı yaşamamız için göstermiş olduğu hassasiyet sayesinde ilk defa sıkıntısız bi seçim geçirdim.

Zira ben o elçiliğin önünde evet oyu verin diyenlerle karşılaşmadım ama kapıda kapıda slogan atıp halay çekenleri gördüm, oy kullanmaya gelen öğrencilerin kendilerinden olmadığını bildiklerini yoldan geri çevrilen arkadaşlarımdan bilirim.

Seçimde içeride tek başıma görev aldığımdan dışarı yemeğe çıkamadığım ve kapıdaki halay ekibinden korktuğu için bana yemek bile getiremeyen arkadaşlarımı bilirim.( Ki bunlar Hayırcılardı )

Velhasıl kelam Devlet adabı, usul, Erkan’ı diye bişey var ve bu makama gelmiş bir Devlet büyüğünü nezaman nerede olması gerektiğini eleştirmek kimsenin haddi değildir...

Bir Program için Makedonya ya gelmiş biri olarak bukadar keskin ve emin yorumlar yapmak hemencecik bu kanıya varmak biraz düşündürücü tabi, bu kadar kısa sürede bu kadar eleştiri yapmak yüzeysel düşünerek yorum yapmak nasıl bir akıl tutulmasının sonucu anlamış değilim..

Haberi okudum ve şu kanıya vardım.. Bu yorumlar size prim kazandırırmı bilmem ama eğer TÜRK’isen ve Türklük için bişeyler yapmak istiyorsan dön başa derim.. Sn. Büyükelçimizin Makedonya’da kimlerle nasıl mücadele ettiğini sen de dahil herkes biliyor. Anlamak istemezseniz o ayrı mesele...