Matura Maratonu Sona erdi! Dr Elvin Hasan'dan Açıklama var

Matura Maratonu Sona erdi! Dr Elvin Hasan'dan Açıklama var

Devlet Sınav Merkezi Müdür Yardımcısı Dr Elvin Hasan'dan Tamamlanan Devlet bütünleme sınavı Matura ile ilgili açıklama var.

Dün Matematik sınavıyla Sonuncusu tamamlanan 2017 -2018 Ders yılının sonunda Lise son sınıf ögrencileri yasa gereği yüksek ögretime kayıt yapabilmek icin devlet sınav merkezinin düzenlediği lise son devlet sınavı ( Matura ) adı ile bilinen sınav hakkında Devlet Sınav Merkezi Müdür Yardımcısı Dr Elvin Hasan önemli açıklamalarda bulundu:

2 Haziran'da Yabancı dil Sınavları , 9 Haziranda ise Anadil sınavları , 11 Haziran'da Kimya,Fizik,Biyoloji,Tarih,Felsefe,İşletme ve Estetik dersi sınavları 13 Haziran'da ( Dün ) ise Matematik sınavıyla tamamlanan Matura sınavı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. 

Tüm sınavların Devlet Sınav Merkezi'nin başarılı işbirliği neticesinde sorunsuz bir şekilde tamamlanmasının ardından gözler Devlet Sınav Merkezi'ne çevrildi.

Sonuçların ne zaman açıklanacağı konusunda gerek öğrenciler gerekse velilerde bir merak söz konusu olurken Devlet Sınav Merkezi Müdür Yardımcısı Dr Elvin Hasan müjdeli haberi verdi.

İlk sonuçlar ektern sınavından son yapılan sınavdan en geç 30 gün sonra açıklanacak. İtiraz dilekçesi vermiş adayların itirazları sınav sonuçları incelenme süreci tamamlandıktan sonra yeniden değerlendirilip açıklanacaktır diyen Dr Elvin Hasan böylelikle merakla beklenen sorunun cevabını vermiş oldu.

Öte yandan gençlere şimdiden geleceklerini şekillendirecek Yeni Eğitim öğretim yılında şans dileyen Elvin Hasan konuyla ilgili gelişmeleri kurum olarak kamuoyuyla paylaşacaklarının bilgisini verdi.