Makyaj Yapan Kadınları Bekleyen Tehlike Bakın Uyku Esnasında Neler Oluyor

Makyaj Yapan Kadınları Bekleyen Tehlike Bakın Uyku Esnasında Neler Oluyor

Makyaj güzelliğine önem veren bir çok kadının vazgeçilmezidir. Ancak uzmanlar uyarıyor. Özellikle uyku esnasında bakınız neler oluyor

Makyajla Uyumanın Zararları Nelerdir? 

Makyaj, kadınların ve erkeklerin rutin yaşamının vazgeçilmezi haline gelen kozmetik bir uygulamadır. Makyaj sayesinde daha güzel, daha genç ve daha cazip bir görünüm elde edebilirsiniz. Ancak kozmetik ürünün ciltle sürekli teması cilde zarar verebilir. 

Makyajla uyumak cilde ciddi şekilde zarar verebilir. Çoğu kozmetikte bulunan kimyasallar cildi kurutabilir ve uzun süre cilde sürüldüğünde cildin nefes almasını engelleyebilir. Bu tür hasarlara maruz kalmak için tüm yüzünüzü makyaj yapmanıza gerek yok. Yalnızca tek tip kozmetik kullanılırsa ve ürün temizlenmeden uyursa, ürün bütün gece cilde zarar verir. Gece uyurken cilt kendini yeniler. Bu nedenle makyajsız uyurken cilt kendini yenileyemez. Zararlarını makyaj malzemesine göre aşağıda gösterildiği gibi açıklayabiliriz. 

Likit Fondöten ile Uyumanın Zararları 

Likit fondöten ve benzeri ürünler ciltteki gözenekleri tıkayabilir. Makyajı çıkardıktan sonra gözenekler bir gecede hala tıkanacaktır. Bu, cildin nefes almasını engeller. Cildin nefes alamaması cildin kendini yenilememesine, elastikiyetini kaybetmesine, akneye ve erken yaşlanmaya neden olabilir. Temellerin yanı sıra preslenmiş tozlar, allık, kapatıcılar, silikon kozmetik astarlar ve diğer ürünler de aynı hasara neden olabilir. 

Göz Makyajıyla Uyumanın Zararları 

Maskarayı temizlemeden uykuya dalmak kirpiklerin düşmesine ve kırılmasına neden olur. Ayrıca kirpik diplerini tıkayan maskara, yeni kirpiklerin ortaya çıkmasını engelleyebilir. Bir gecede kirpik üzerinde kuruyan maskarayı temizlemek kirpiklere göre daha zordur. Temizleme sırasında gözün tahriş olmasına neden olabilir. Sonuç olarak deri döküntüleri, bakteriler ve yan etkiler gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Göz farı fırça veya parmakla uygulandığı için bakteri yayması kolaydır. Bütün gece göz kapaklarında bulunan farlar alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bakteri birikimi nedeniyle gözlerde arpacık oluşumuna neden olabilir. 

Rujla Uyumanın Zararları 

İnsanlar, rujun çatlamış dudaklara iyi geldiğini düşünüyor. Bu yüzden bazı insanlar gece ruj sürüyor. Ama bu tamamen yanlış, aksine rujla yatmak dudakların çatlamasına ve pul pul dökülmesine neden olabilir. Dudakların daha iyi görünmesi için dudak peelingi ve nemlendirici kullanılması tavsiye edilir. Gece makyaj yapsanız bile uyuyamıyorsanız bu yaralar açığa çıkacaktır. Geceleri cildi tazelemek için makyajı çıkartın ve cildi nemlendirmek için cilde uygun bir nemlendirici kullanın.