Makedonya'da yatırım için en uygun sektör

Makedonya'da yatırım için en uygun sektör

Makedonya bir üretim üssü olmalı! İnşaat değil - Makedonya'nın nabzını tutarak Makedonya ile ilgili bilgiler paylaşmaya devam ediyoruz.

Son günlerde Türkiye'den bir çok yatırımcı Üsküp Haber'e ulaşıyor ve Makedonya'daki yatırım fırsatlarıyla ilgili bilgi istiyor. Bizde kendilerine Makedonya'nın başta tarım olmak üzre bir çok alanda bir üretim üssü olabileceğinin bilgisini veriyoruz.

Bugün Makedonya'da hızla inşaat sektörü her köşeyi adım adım ele geçiriyor. Bir çok dev firma Makedonya'da inşaat faaliyetleri yürütüyor.

İşin ilginci bunlar Makedonya piyasasını değil özellikle Türkiye piyasasını hedefliyorlar. Türkiye'deki kurun yükselişi inşaat sektörünü etkilediği gibi Makedonya'daki konut satışlarını da etkiledi.

Bugün Makedonya'da oturma izni almak için 40 bin euro bedelli bir daire satın almak gerek. Peki Ama 240 Bin Tl karşılığı olan bu rakama Türkiye'nin en güzel noktasından daire alınıyor mu alınıyor ?

Bu ısrar niye o halde.

Tarım arazileri oldukça elverişli olan Makedonya bir üretim üssü haline getirilmeli. Tarım arazileri değerlendirilmeli ve Tarım sektörü üzerinde faaliyet yürüten şirket buralara yatırım yapmalı. Yarın ülke Avrupa birliğine girmesi durumunda Türk yatırımcının buralarda faaliyet yürütmesi hiç ama hiç kolay olmayacak.

İnşaata değil her zaman toprağa yatırım yapan kazanacaktır. Makedonya bugün bölgesi itibariyle 630 Milyon nufuslu bir pazara hitap ediyor.

O nedenle bu pazarı kullanmak için şimdi Tarım'a... yatırım zamanı..

Sadık Şimşek

www.instagram.com/gidilesinet