Makedonya'da şirket kuruluşu hangi avantajları getiriyor?

Makedonya'da şirket kuruluşu hangi avantajları getiriyor?

Zaman Zaman Türkiye'den bir çok girişimci Makedonya'ya geliyor ve Makedonya ile ilgili bilgiler alıyor

Makedonya 2,5 Milyon nüfusa sahip olan bir ülke olmasına rağmen 630 Milyonluk pazara hitap eden bir ülke diyor Ülkenin Başbakanı Zoran Zaev. Ve Türkiye'ye gittiği her fırsatta İş adamlarını Makedonya'ya yatırıma davet ediyor.

Peki Ama Makedonya'da yaşayan birisi ve ülkeyi bilenlerden biri olarak ben ne düşünüyorum ? Benim anlatacaklarım belki bir çok dostumuza rehber olacak nitelikte bilgiler olacak.

2 Yıldır Makedonya'da faaliyet yürüten Üsküp Haber ve Armoni Medja Doo şirketlerinin kurucusuyum. Burada Şirket kuruluşu , oturma izni ve çalışma izni çıkarılması gibi konularda Türk avukatımızla birlikte faaliyet yürütmekteyiz.

Makedonya'da güvenilir biirileri ile çalışmak büyük önem arz ediyor. Daha öncelerde ilk ülkeye geldiğimizde problemler yaşadığımız için böyle bir girişimi kurduk. Türkçe bilen Avukatımızla birlikte sizlere elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız.

Şirket kuruluş işlemleri ve genel bilgiler hakkında bana whatsapp üzerinden direk ulaşabilirsiniz 0544 373 08 50

Veya instagram üzerindende iletişime geçebilirsiniz www.instagram.com.com/gidilesinet

Makedonya'da hangi alanlara yatırım yapmak çok daha avantajlı?

Ülkede üretime dayalı sektörler çok daha fazla ilgi görüyor. Genel olarak üretmeyen bu ülke özellikle tekstil ürünlerini neredeyse bir çoğunu Türkiye'den getiriyor. O nedenle Tekstil ürünleri üzerine bir yatırım yapılabilir. Gümrük vergisi muafiyetinin de söz konusu olduğu ülkede ayrıca  50 bin euronun altındaki gelirler ise kurumlar vergisinden muaf tutuluyor.

Verginin yüzde10 olduğu ülkede gelir artsa bile bu oran değişmiyor.

Tekstil sektörünün yanı sıra Bilişim sektöründeki ve finans sektöründeki bir çok şirket içinde Makedonya iyi bir merkez konumunda.

Makedonya'ya yabancı yatırımcılar genellikle aşağıdaki sektörlerde yatırım yapılması bekleniyor

Bilişim ve iletişim teknolojileri
Tarım ve gıda işleme teknikleri
Otomotiv
Turizm
Metalürji
Kimyasallar
Enerji
Toplu konut inşaatları
Altyapı yatırımları (atık su ve içme suyu projeleri)
Sigortacılık,
Tütün ve sigara
Tekstil (hazır giyim, deri)
Bankacılık yatırımları

Yatırım Fırsatları ve Şirket kuruluş işlemleriyle ilgili çok daha geniş bilgi için bahsettiğim gibi hiç çekinmeden whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz :

Bilgi ve birikimlerimizi paylaşacak ve Makedonya'ya geldiğinizde güvenilir bir şekilde sizlere yardımcı olacacağımızdan emin olabilirsiniz.

Sadık Şimşek - Whatsapp iletişim : 0544 373 08 50