Makedonya ve Çin'den Vizesiz seyahat konusunda anlaşma

Makedonya ve Çin'den Vizesiz seyahat konusunda anlaşma

Makedonya ile Çin vatandaşları birbirleri arasında ki seyahatlerde vizeleri kaldıracak

Makedonya Hükümeti ile Çin Hükümeti aldıkları ortak karar doğrultusunda Çin ve Makedonya arasında ki vizeleri kaldırıyor.

Amaç daha fazla turist gelmesi ve daha fazla yatırımcı çekmek olduğu biliniyor. Bu yasa Makedonya Vatandaşlarının değil de kuşkusuz Çin vatandaşlarının işine gelecek. Hali hazırda dünyayı gezen Çin vatandaşları en büyük gezgin olma özelliğine sahip bir topluluk.

Makedonya vatandaşlarının ise 200 Euro asgari ücretin olduğu bir ortamda Çin'e seyahat etmesi hayal gibi gözüküyor.

Durumu iyi olan bir vatandaşın bile gitmesi neredeyse imkansız gibi zira Direk uçuş yok. Direk uçuş olmasıyla birlikte ancak böyle bir girişim daha mantıklı olur görüşünde bir çok vatandaş.

Hükümetin ayrıca Rusya,Ukrayna,Kazakistan ve Yine direk uçuşun Makedonya'dan olmadığı Azerbaycan'la da karşılıklı olarak vizesiz seyahat anlaşması yapacağı öğrenildi.

Bu ve benzeri ülkelere her ne kadar vizesiz olsada vatandaşlar direk uçuş olmaması nedeniyle direk uçuşun olduğu Macaristan,Slovakya gibi Avrupa ülkelerini tercih etmeye devam ediyorlar. Bir çok vatandaş Slovakya'ya seyahat ederek Bratistlava'dan otobüslerle Viyana'ya geçip seyahatlerının tadını çıkarıyorlar.

Ne diyelim umarım bir günde Çin ve diğer bir çok ülkeye Makedonya'dan direk uçuşun olduğu günleride görmüş oluruz..

Sadık Şimşek / Üsküp Haber

İnstagram : www.instagram.com/gidilesinet