Makedonya Şirket Kuruluşu ve Oturma İzni

Makedonya Şirket Kuruluşu ve Oturma İzni

Son yıllarda bir çok işadamı Vergi avantajı olan ülkelere yatırım yapmaya hız vermiş durumda.

600 Küsür yıla yakın Osmanlı hakimiyetinde kalan Makedonya son yıllarda yatırımcıların gözdesi haline geldi. Başta Türkiye olmak üzre dünyanın bir çok noktasından yatırım alan Makedonya Kısa bir süre sonrada AB üyeliğine girmesiyle birlikte cazibe merkezi haline gelmeye dahada devam edecek gibi görünüyor.

Makedonya'da Şirket Kuruluş işlemleri öncesi ve sonrasında Danışmanlık Hizmeti veren Armoni Medja Doo yetkilisi Sadık Şimşek Makedonya'nın yatırımcılar tarafından tercih edilmesinin en büyük nedeninin kuşkusuz kurumlar vergisi oranının yüzde 10 olması geldiğini belirtiyor.

Öte Yandan Devletin yatırımcılara yönelik bir dizi teşvikleri olduğunu dile getiren Şimşek Makedonya'nın AB üyeliğine kabul edilmesinin çok kısa bir süre içerisinde de gerçekleşeceğini ifade ederek yatırımcıların daha da fazla ilgi gösterebileceği bir ülke olacak diyor.

Ülkede Türkiye'den gelen bir çok yatırımcı ve şirketinde bulunduğunu ifade eden Şimşek ; Türkiye'nin bir çok sayılı büyük markası burada. Sadece şube açmakla kalmıyor bir zincir haline dönüşüyorlar.

Ülkede Türk nufusunun oldukça fazla olması nedeniylede Türkler gerek devlet yönetiminde gerekse bürokraside oldukça aktif bir durumda.

Hal böyle olunca Yurt dışına yatırım yapmak isteyenlerin ilk tercihide Makedonya oluyor. Makedonya Hükümeti ayrıca 40 bin euro civarında ev satın alana da oturma izni veren bir ülke.

Öte yandan Makedonya'da oturma izni almak için 5000 euroluk bir yatırım yapmak yeterli.

AB'ye açılan ve vergi avantajlarıyla ön planda olan Makedonya'da oturma izni almak için evet yanlış duymadınız 5000 euroluk bir yatırım yeterli oluyor. Ayrıca bazı sektörlerde yatırım yapanlarda gelir vergisinden muaf tutuluyor.

Armoni Medja Yetkilisi Sadık Şimşek'e ulaşmak ve Yatırım fırsatları hakkında bilgi almak isteyenler

Whatsapp üzerinden kendisine ulaşabilirler +90 544 373 08 50

İnstagram hesabı ise : www.instagram.com/gidilesinet