Makedonya için Kritik Süreç Başladı!

Makedonya için Kritik Süreç Başladı!

Genç Makedonya Cumhuriyeti son 1 yıldır Dünya gündeminden düşmüyor. Kritik Süreç bu ay başlıyor

Bağımsızlığını ilan ettiğinden bugüne dek bir çok devletin ilgisi üzerinde olan Makedonya gerek Avrupa gerekse Türkiye için kilit bir konumda. Bir dönem Rusya'nında etkisinin hakim olduğu Makedonya şimdilerde adım adım Avrupa birliği yolunda ilerliyor.

Komşusu Bulgaristan birliğe tam anlamıyla dahil olamasada Makedonya'dan çok daha fazla avantajlara sahip. Konumu itibariyle Makedonya kuşkusuz Avrupa'ya açılan bir kapı görevini üstleniyor. Bölgedeki istikrar için Nato ve Avrupa Birliği Üyeliği şart gözüküyor. Yaklaşık 2 ay önce Türk Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Enes İbrahim ile yaptığımız söyleşide Enes İbrahim Makedonya'nın bölgede daha güçlü ve söz sahibi olabilen bir ülke olabilmesi için Nato üyeliğinin öncelik olarak şart olduğunun altını çizdikten sonra Avrupa birliği yolunda da ülkenin hız kesmeden devam edeceğini ifade etmişti.

Kimilerine göre Avrupa Birliği Makedonya için hayal olsada Avrupa'lı bir çok liderin yaptığı açıklamalardan görüldüğü üzere Makedonya'nın Avrupa Birliği yolundaki yürüyüşü hızla sürecek gibi. Özellikle Birliğin En önemli üyesi  Almanya Başbakanı Merkel'in Makedonya'ya vermiş olduğu destek Zoran Zaev hükümeti ve AB yanlısı Makedonya halkının elini güçlendiren en büyük desteklerden biri durumunda.

Referandum kampanyalarını Evet yönünde Yürüten THP Genel Başkanı Enes İbrahim sosyal medya hesabından sık sık yapmış olduğu etkinlikleri paylaşırken THP'li gençlerde kampanyaya tam destek veriyor. Yapılan Anketlerde Evet oyu daha yüksek görülürken kararı kuşkusuz Makedonya halkı verecek. Tüm Dünya'nın gözünün bu ay Makedonya'da olduğu şu günlerde kritik Süreç Cumartesi günü Avrupa'dan gelecek Dünya liderlerinin gelmesiyle başka bir boyut kazanacak.

Gelişmeleri takipte olup Üsküp Haber okuyucularıyla Paylaşmaya devam edeceğiz.

Sadık Şimşek / ÜsküpHaber.com - www.instagram.com/gidilesinet