Mahfi Eğilmez Dolar - Türk Lirası Analiziyle ortalığı sarstı! Bu iş kime yaradı? Açıkladı

Mahfi Eğilmez Dolar - Türk Lirası Analiziyle ortalığı sarstı! Bu iş kime yaradı? Açıkladı

Eski Hazine Müsteşarı ekonomist Mahfi Eğilmez Dolar düşerken ve Türk Lirası yükselirken yaşananları analiz etti! Bu işten kimler kazançlı çıktı açıkladı.

Uzun bir süredir Türkiye'de dolar yüksek seviyelerde seyrederken düşüşe geçti. Ekonomist Mahfi Eğilmez konuyla ilgili bir köşe yazısı yazarak çarpıcı bilgiler paylaştı.

Yaklaşık 2 yıldır sürekli yükselen dolar ekonomi yönetimindeki değişim sonrası düşüş yönünde hızla çakılmaya başladı.

Piyasalar büyük bir rahatlama beklerken doların çok daha fazla değer kaybetmesi bekleniyor. Yaşanan bu süreç içerisinde ise bazı ekonomistlerin yapmış olduğu yorumlar dikkat çekiyor.

Mahfi Eğilmez'in kim kazandı kim kaybetti başlıklı yazısında çok çarpıcı detaylar yer aldı. Gören gerçekten çok şaşırdı.

Konuyla ilgili yazısında Mahfi Eğilmez  Türkiye’nin carry trade, yani düşük faiz getiren bir para biriminden borçlanıp krediyi yüksek faiz getiren bir para birimine yatırma işlemleri için ideal bir ülke olduğunu iddia ederken “Türkiye, kısa sürede ciddi kazanç elde edip gidenlerin yaptığı carry trade işlemler için ideal bir ortam. Onlar kazanıyor, biz kur düşüyor diye seviniyoruz” diyerek dolardaki düşüşe çarpıcı bir benzetme yaptı.

Oysa Ekonomi yönetimindeki değişiklik ve peş peşe yapılan reform açıklamaları aynı zamanda yeni anayasa beklentisi dolardaki düşüşü hızlandırdı.

Bir çok ekonomist Türkiye ekonomisinde bir rahatlama beklerken karamsar tablo çizen ekonomistlere ise ekonomiyi bilen kesimler tepki gösteriyor.

Şu bir gerçek ki artık Doların hüküm sürdüğü günler geride kalıyor. Dolardaki düşüş sürerken Türk lirası hızla yükseliyor.

Ümit edilen tek şey bu sürecin devam etmesi ve yüksek kur hakimiyetinin bir an önce son bulması..