Mahfi Eğilmez Bombayı Patlattı! Türk Lirası Karşısında Dolar Neden Yükseliyor Açıkladı!

Mahfi Eğilmez Bombayı Patlattı! Türk Lirası Karşısında Dolar Neden Yükseliyor Açıkladı!

Bir süredir Türk Lirası karşısında düşüşte olan Amerikan Doları tekrar yükselişe geçti. Mahfi Eğilmez doların yükselişi hakkında açıklamalarda bulundu

Türkiye'de 3 yıla yakındır Amerikan Doları en yüksek seviyelerde dolaşıyor. Türk lirası bir çok Para birimi karşısında değer kaybediyor.

Yeni ekonomi yönetimiyle birlikte hızlı bir şekilde düşüşe geçen Amerikan Doları Türk Lirası karşısında erime dönemine geçmişti.

Ancak son zamanlarda Amerikan Doları yeniden yükselişe geçti. Herkes bunun nedenini merak ederken dikkat çeken ekonomi analizlerinde bulunan Mahfi Eğilmez Doların yükselişi hakkında önemli tespitlerde bulundu.

Yaptığı yorum kısa sürede çok sayıda haber sitesinin manşetlerine taşınırken Mahfi Eğilmez'in yazmış olduğu yazısındaki dikkat çeken iki ayrıntı vardı.

O ayrıntı gerçekten birilerini kızdıracak türdendi. Çünkü doların yükselişini bu kez dış güçlere bağlanmadığını ima eden Mahfi Eğilmez bombasını patlattı.

Konuyla ilgili olarak dikkat çeken bir yazı yazan ekonomist ve İktisatçı Mahfi Eğilmez son iki günde dolar kurunun neden yükseldiğini açıkladı:  "Kurun son iki gündeki yükselişinde asıl olarak iç nedenler ve orada da devletin en üst kademesinden gelen açıklamalar etkili görünüyor." diyen Mahfi Eğilmez Doların yükselişindeki sorunu yapılan politik açıklamalara bağladı.

Kendisine AK PARTİ cephesinden nasıl bir yanıt gelecek şimdi herkes tarafından merak ediliyor..