Kuzey Makedonya ile Rusya Arasında Kriz Yaratan Diplomata Sınır Dışı Kararı

Kuzey Makedonya ile Rusya Arasında Kriz Yaratan Diplomata Sınır Dışı Kararı

Kuzey Makedonya'da yaşanan Diplomat krizi dünyanın gündemine oturdu..

Bilindiği gibi Kuzey Makedonya ile Rusya arasında iyi ilişkiler bulunuyor. Ancak gelen son haber Rusya ile Kuzey Makedonya arasında yaşanacak bir krizin habercisi gibi.

Bir çok yerli ve yabancı yayın kuruluşu bu konuyla ilgili haber yayınlarken yayınlanan bir haber dikkat çekti.

Yerel basında yer alan haber dünya gündeminde de geniş yankı uyandırdı.

PEKİ NE OLDU?

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanlığı, Viyana Sözleşmesi'ne aykırı faaliyetleri ve eylemleri nedeniyle Rusya’nın Üsküp’teki büyükelçiliğinde görevli bir diplomatı “istenmeyen kişi” ilan ettiğini duyurdu.. 

DİPLOMATA 7 GÜNLÜK SÜRE

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada 14 Mayıs’ta Rusya Büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığına çağırılarak kararın kendisine iletildiği kaydedilirken, diplomatın ülkeyi terk etmesi için yedi günlük süre verildiği açıklandı.

Rusya tarafının konuyla ilgili nasıl bir tavır takınacağı merak ediliyor.. 

ELÇİLİKTEN AÇIKLAMA VAR

Öte yandan konuyla ilgili olarak Rusya’nın Üsküp Büyükelçiliği’den yapılan açıklamada, “Diplomatımızın sınır dışı edildiğini doğruluyoruz, gerçekten de böyle bir karar alındı. Halihazırda Rusya karşı önlemler değerlendiriyor” ifadelerine yer verilirken Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nin Dışişleri Komitesi Başkan Yardımcısı Vladimir Cebarov yaptığı açıklamalarla Kuzey Makedonya'ya oldukça sert eleştirilerde bulundu..