KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ  TÜRK KÜLTÜRÜNÜ BALKANLARA TAŞIYOR

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ TÜRK KÜLTÜRÜNÜ BALKANLARA TAŞIYOR

TÜRK KÜLTÜRÜ BALKAN KERVANI İLE TANITILIYOR

Küçükçekmece Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Balkan Kervanı Projesi” 18 Temmuz- 5 Ağustos 2018 tarihleri arasında sanatçıların bulunduğu bir otobüs ve sahneli kamyonetle Bosna Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya ve Kosova’da çeşitli etkinliklerle Türk kültürünü tanıtacak.

 

Küçükçekmece Belediyesi önderliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Fonu Kurulu tarafından sağlanan hibe desteği ile Yunus Emre Enstitüsü ve Trakya Üniversitesi işbirliğinde gerçekleşecek olan “Balkan Kervanı” Projesi ile, Türk Kültürünün Balkan ülkelerinde tanıtımına yönelik gösteri ve tanıtım faaliyetleri yapılacak. Proje kapsamında Bosna Hersek (Saray Bosna, Mostar), Karadağ (Budva), Arnavutluk (Tiran), Makedonya (Ohrid, Gostivar), Kosova (Priştine, Mamuşa) ülke ve şehirlerinde 2’şer saatlik toplam 8 gösteri gerçekleştirilecek.

 

“Balkan Kervanı” projesi ile gidilecek ülkelerde,  Türk halk oyunları, Hacivat Karagöz kukla sanatı, Semazen gösterileri,  Ebru sanatı, Cam sanatı, Bakır sanatı, Hat sanatı gibi el sanatlarının sergilenmesi ve Türk Kahvesi, Osmanlı Macunu, Pamuk Şeker gibi kültürel kimliğimizin parçası olan ikramları bölge insanına sunarak etkinlikler gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. Balkan Kervanı Projesi, 18 Temmuz’da Küçükçekmece Belediyesi Çok Amaçlı Salonda gerçekleşen toplantı ile başladı. 

 

Balkan Kervanı Projesi kapsamında yapılan etkinlikler ile Balkanlar üzerinde Türk kültürünün tanıtıcılığının sağlanması ve tarihsel bağlarımızın pekiştirilmesi amaçlanmaktadır.