Koronavirüs sonrasındaki tehlike - Herkes Merak ediyordu

Koronavirüs sonrasındaki tehlike - Herkes Merak ediyordu

Koronavirüs salgını bütün dünyada hayatı durma noktasına getirirken üretimi de neredeyse yarı yarıya etkileyerek dünya ekonomisinde büyük tahribata yol açtı.

Koronavirüs nedeniyle bir çok işyeri dünyada kapalı durumda. Bazı ülkeler yavaş yavaş hayatın normale dönmesi için adımlar atarken ajansların geçtiği haberler dünya ekonomisi ve üretimi üzerindeki tahribatı gözler önüne seriyor.

. Dünya üzerinde tedarik zincirleri koparken süpermarket raflarındaki ürünlerin fiyatları neredeyse iki katına fırladı. Mevsimlik işçilerin sınırları aşamamasıyla ürünler tarlada çürümeye başladı.

İngiltere merkezli uluslararası yardım kuruluşu Oxfam'ın araştırmasına göre dünya genelinde korona virüs kaynaklı ekonomik çöküntünün 500 milyon kişiyi yoksullaştırması bekleniyor.

Ancak kısa vadede bütün dünyayı etkileyecek bir başka sorun var: Tarlalarda kalan ürünler ve yeni ürün ekiminin yapılamaması.Türkiye bu sorunu çiftçilere sokağa çıkma yasağı uygulaması uygulamayarak çözmüş durumda. Ama Dünyanın bir çok ülkesinde durum hiçte öyle değil.

Bir çok üretici tarlasına yeni ürün ekemediği için süper marketler tedarik problemi yaşıyor ve buda fiyatların dünya genelinde fırlamasına neden oluyor.

Avrupa'da bu problemin çözümü ve mevsimlik işçilerin ekili alanlara gidişinin sağlanması için çalışmalar sürerken ekonomi ve üretim üzerindeki tahribatı önlemek adına çalışmalar yürütülüyor.

Zira Koronavirüsten sonra bu kezde kıtlık tehlikesi ile dünyanın uğraşmaması için üretim büyük önem taşıyor..