Kim demiş sebzeli kek olmaz diye! Çok şaşıracağınız eşsiz bir lezzet Havuçlu kek tarifi

Kim demiş sebzeli kek olmaz diye! Çok şaşıracağınız eşsiz bir lezzet Havuçlu kek tarifi

Kek en sevdiğimiz bir lezzettir. Çay ve kahvenin yanına en iyi giden bu lezzetin sırrını şimdi sizlerle paylaşacağız..

Genelde yaptığım her yemeğe ve salataya mutlaka havuç eklerim. Havuç vitamin deposu bir yiyecektir. Havuç başlı başına biliyoruz bir şey ifade etmiyor.

Bu yüzden yağda eriyen vitaminleri bünyesinde barındırdığından mutlaka havucu özellikle zeytinyağıyla birlikte tüketmek gerek.

Havuçla ilgili yapılabilen yemeklerin ve çorbaların sayısı oldukça fazladır. Salataların vazgeçilmezi olan havuç bu tariften sonra keklerin de vazgeçilmezi olacak.

Havuçlu kek tarifini şimdi sizlerle paylaşacağım. Sizlerde yapabilir ve bu eşsiz lezzet sayesinde kekinizi harika bir hale dönüştürebilirsiniz. İşte dillere destan olacak havuçlu kek tarifimiz...

HAVUÇLU CEVİZLİ TARÇINLI KEK İÇİN MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3 adet orta boy havuç
1 su bardağı ceviz
1 çorba kaşığı tarçın

Yapılışı

Kekimizin yapılışına her kekte olduğu gibi yumurtaları iyice köpürene kadar çırpmakla başlayın. Ardından şekeri ilave edin ve çırpma işlemine devam edin. Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra sıvıyağı ve sütü ilave edin. Çırpma işlemine 2-3 dakika daha devam edin. Elek yardımı ile un, vanilin ve kabartma tozunu karışıma ekleyin. Bu aşamada tahta bir spatula ile karıştırma başlayın. 

Çırpılmış kek harcının içerisine rendelediğiniz havuçları, ceviz içlerini ve tarçını ekleyerek karıştırmaya devam edin. Önceden yağladığınız ve unladığınız kek kalıbına ya da borcama kek harcını boşaltın. Burada dikkat etmemmiz gereken husus unun her bir köşesine değdiğine emin olun ve fazla unu boşaltın. Önceden altı üstlü 170 dereceye ayarladığınız fırına kekinizi sürün. Yaklaşık 45-50 dakika kadar pişirin.

Şimdiden afiyet olsun...