Karadağ'da şirket kuruluşu

Karadağ'da şirket kuruluşu

Yıl 2016 Aralık ayının sonuydu. Googlede araştırma yapıyordum konu Karadağ Şirket kuruluşu...

Şimdilerde herkesin Karadağ'a yerleşme gibi bir hayalini görünce anılarım bir anda canlanmaya başladı. Yıl 2016 ve Aralık ayının sonuydu ben Karadağ şirket kuruluşu diye googlede arama yapıyordum. Karadağ'a yerleşmek isteyenlerden biriydim. Araştırma yaparken bu küçük Tatil cennetini merak ediyordum doğrusu. Derken tesadüfen yakınındaki ülkelere bakarken Makedonya'yı gördüm.

Makedonya şirket kuruluşu yazarak Makedonya'yı araştırdım ve 150 bine yakın Türk'ün yaşadığını ve ülkenin Karadağ'a göre daha büyük vede daha fazla ticaret hacmi olduğunu görünce Makedonya'yı gidip görmeye karar kıldım. Makedonya'da yaşıyorum 2 yıldır.

Ve şimdilerde bir çok dostum arıyor ya Karadağ nasıldır ? Oraya yerleşmeyi düşünüyorum AB'ye girecek diyorlar. Oysa bu kocaman bir balon en az 2025'ten önce Karadağ'ın AB'ye girmesi mümkün değil.

Ve oraya gittim gördüm yerinde inceledim. İyiki Makedonya'dayım diyorum. Yaz hariç çok cansız bir yer olduğu gibi hayatta çok pahalı. Ama Makedonya öyle değil. Makedonya ucuz. Kurumlar vergisi yüzde10 Ve Avrupa birliğine de en yakın ülkeler arasında. Bölgesinde sağlam bir devlet sistemine sahip. Türklerin Ana dilde eğitim hakkı var. Öte yandan devleti yöneten iktidar partisininde 2 Türk partisi de iktidar ortağı. Kısacası burası ikinci Bir Türkiye gibi.

Makedonya'da şirket kurmak ve oturma izni almak ise çok kolay. Öyle Karadağ'daki gibi 5000 - 10 bin euro gibi rakamlar dönmüyor bunuda not düşelim :))) Ayrıntılı bilgi almak isteyenler whatsapp hattım üzerinden 05443730850 veya İnstagramdan bana ulaşabilirler www.instagram.com/gidilesinet

Sadık Şimşek -Armoni Medja Doo - Makedonya Danışmanlık Şirketi yöneticisi