İkinci El Araba Almak İsteyenlere Türkiye'de Kötü Haber! Resmen Başlatıyorlar

İkinci El Araba Almak İsteyenlere Türkiye'de Kötü Haber! Resmen Başlatıyorlar

Türkiye'de bir çok şeye gelen ek vergi kararları tepki çekiyor. Şimdi de ikinci el araba satışlarıyla ilgili kötü bir haber geldi

Türkiye'de bir yandan artan gıda fiyatları  diğer yandan faturaların yüksek gelmesi derken bir yandan da tepeden tırnağa vergi geliyor.

Dolaylı yoldan ödenen vergiler çok fazlayken birde ek vergiler getiriliyor. Şimdi ise ikinci el araba satışlarıyla ilgili yeni bir vergi düzenlemesi ortaya çıktı.

Bütçe açığı giderek Türkiye'de büyürken tek çare vergilerin artırılması oluyor. İkinci el satışından bundan böyle binde 5 oranında vergi alınacak.  Satış miktarı da en az aracın kasko değeri kadar olabilecek.. 

Yani düşük satış gösterilip artık vergiden kaçılamayacak. İğneden ipliğe her şeye zam ve vergi gelirken  bir ek yük daha vatandaşın sırtına yüklenmiş olacak.. Bu yeni vergi kararıyla milyarlarca lira vergi toplanması öngörülüyor...

Son dönemde özellikle ayçiçek yağının fiyatlarının artması ve market ürünlerinin giderek yükselmesi de başka sorunlar olarak vatandaşın gündemindeydi. Sözcü gazetesi tarafından duyurulan bu ek vergi kararı da gündeme bomba gibi oturdu.. 

İlgili Haberler