Gözü dolarda olanlara kötü haber! Dolar yatırımı yapanlara Raşit Arslanoğlu olacakları söyledi

Gözü dolarda olanlara kötü haber! Dolar yatırımı yapanlara Raşit Arslanoğlu olacakları söyledi

Gözü dolarda olanlara çok kötü haber! Bakın Doların yönüyle ilgili nasıl bir açıklama yaptı..

Dolar düşecek mi ? Dolar inecek mi? Dolar çıkacak mı ? Son günlerin en çok sorulan sorularından birisi kuşkusuz bu. Yaklaşık 2018'ten beri Türkiye'de dolar inanılmaz seviyelerde seyrediyor. Ancak bu şekilde devam etmeyeceğine yönelik peş peşe haberler geliyor. Yeni Akit'te yer alan bir haber bunu doğrular nitelikte..

Son yılların en yüksek seviyesinde olan doların Türkiye'de önümüzdeki dönemde hızla düşüşe geçeceği iddia ediliyor.. En yüksek seviyelere dolar fırlayınca çok sayıda vatandaş elindeki yatırımını dolara yönlendirmişti.

Ancak dolarla ilgili kötü haber geldi

Gözü dolarda olanlara önemli bir uyarı yapıldı! Doların yönü bakın önümüzdeki süreçte neler yaşanacak?

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Para piyasaları teknik analisti Murat Raşit Arslanoğlu, dolar hakkındaki son analizini herkesle paylaştı. Dolarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Arslanoğlu, dalgalı seyri ile yatırımcısını tedirgin eden doların düşüşe devam edeceği görüşünde olduğunu kaydetti... Arslanoğlu, "7.52-7.55 TL bandı aşılmadıkça, gerilemenin, ilerleyen dönemde de devam edeceği düşüncesindeyim." ifadelerini kullanarak gözü dolarda olanlara kötü haberi verdi...

Geçtiğimiz haftaya ABD'deki teşvik paketi belirsizliği nedeniyle sert bir düşüşle başlayan dolar 7.24'ü gördü. Dolar kapanışa doğru toparlama yaparak, haftayı 7.47 seviyesinde kapattı.

Dolardaki düşüş devam edecek mi? 
Dolardaki 2 aylık periyotu sosyal medya hesabından değerlendiren M. Raşit Arslanoğlu dolarla ilgili vatandaşlara önemli uyarılarda bulunarak şu açıklamaları yaptı... 

"Dolar - TL Şu anda, elimizdeki son veri : 15 Ocak 2021 Cuma günü kapanış verisi olan 7.4623'dür.. (Bu veri, Matriks veri terminalinden alınmıştır).. Bu veri ile bakıldığında; 6 Kasım 2020'de gerçekleşen 8.5832 ZİRVE seviyesinden itibaren, bugüne, aynen beklendiği gibi, düşüş trend çizgisi altında hareket etmiş olan bir Dolar-TL görmekteyiz..

Bu bant aşılmadıkça, 6 Kasım 2020'den beri beklendiği gibi ilerlemekte olan düşüş trend çizgisi altındaki hareketin, ilerleyen dönemde de, devam edeceği düşünülür..

(Bandın aşılması halinde ise; 6 Kasım 2020-7 Ocak 2021 arasındaki 8.5832'den 7.2406'ya yaşanan gerileme, geçmiş bi yükselişin düzeltmesi yaşanmış şeklinde değerlendirilecektir. Böylesi bir durumda, ilk etapta, 7.64-7.73 ve 7.86 TL gibi gibi dirençlere doğru, yükselişler yaşanabilir)

Dolayısıyla, 6 Kasım 2020 sonrası, en kritik haftalardan birine başlayacağız..

7.52-7.55 TL bandı aşılmadıkça, gerilemenin, ilerleyen dönemde de devam edeceği düşüncesindeyim.. ( aşılması halinde, elbette düşüncem değişir..) Dolar-TL'yi, bu şekilde izliyorum." diyerek vatandaşları uyardı..

Çok sayıda ekonomistte aynı görüşte dolar gelebileceği yere kadar geldi zirveyi zorlasa da önümüzdeki süreçte sert düşüş yaşayacak diyenlerin sayısı epey bir fazla.

Kaynak : Yeni Akit