Evdeki camlarınızı  leke ve iz bırakmadan bu yöntemle temizleyebilirsiniz Ayna gibi olacak.

Evdeki camlarınızı leke ve iz bırakmadan bu yöntemle temizleyebilirsiniz Ayna gibi olacak.

Evinize gelmeden önce camlarınızın dışarıdan oldukça pis göründüğünüzü mü fark ettiniz? Sürekli olarak cam silmeyi ertelemek zorunda değilsiniz. Bir kaç pratik yöntemle cam temizliğini hızlıca bitirip tertemiz camlarınızın keyfini çıkarabilirsiniz.

Vakitle daha da korkutucu görünmeye başlayan camlar için temizlik sandığınız o kadar da zor değil. Elbette pratik yollar vardır ve uygulamanız halinde işiniçinden çok kısa sürede çıkabilirsiniz. İşte doğal ve oldukça pratik şekilde camlarınızı şipşak temizlemenizi sağlayacak pratik bilgiler.  

  • İçine oranla camların dışı daha pistir. Bu sebeple ilk olarak içleri silin, bu şekilde dışarıdaki kirleri daha iyi görürsünüz.
  • Bulutlu günlerde yapacağınız cam silme işlemi yararınıza olur çünkü leke ve çizikleri bu şekilde daha iyi görürsünüz. Güneşli günlerde ise bu detayları görmekte zorlanabilirsiniz ve sıcağa maruz kalırsınız.
  • Marketlerdeki pasta cila ürünleri cam çiziklerine karşı oldukça etkilidir. Aynı zamanda diş macunu da aynı etkiyi gösterir. Çizik gördüğünüz yere diş macununu sürdükten sonra nemli bir bezle ovalayın. Çiziklerin giderek azaldığını fark edeceksiniz.
  • Eldivenle cam silerseniz parmak izi probleminin önüne geçersiniz. Ayrıca iz kalmasını istemiyorsanız renkli gazete kâğıdı kullanmamaya özen gösterin.
  • Bölgeye göre değişkenlik gösterir ancak ortalama üç ayda bir kez cam silinmesi tavsiye edilir.
  • Camları silmek için ilk olarak basit ve etkili olan yöntem gazetedir. Gazete ile camı sildiğinizde özel bir suya da ihtiyaç kalmıyor. Deterjan ya da sabun bile kullanmaya gerek yok. Biraz cam sil sıktığınız camları gazete kâğıdı yardımıyla ovalayarak parlak bir cam elde edebilirsiniz. İsterseniz suya sirke de ekleyebilirsiniz.
  • Fanila bezler genel olarak tercih edilir ancak mikro fiber bezler de gerçekten güzel bir cam temizliği sağlama konusunda etkili.