Ev almak isteyenlere kötü haber geldi! Fiyatlar artışa geçti gelen son rakamlar isyan ettirdi

Ev almak isteyenlere kötü haber geldi! Fiyatlar artışa geçti gelen son rakamlar isyan ettirdi

Türkiye'de konut almak giderek zorlaşıyor. Fiyatlarda tırmanış gerçekleşti..

Asgari ücretliler neredeyse Türkiye'de artık ev alması imkansız hale geldi. İnşaat sektörü en hızlı gelişen sektör olmasına rağmen Türkiye'de ev fiyatları ucuzlamıyor aksine giderek artıyor.

Suriyeden gelen çok sayıda göçmen bir çok şehirde ev kiralarının artmasına neden olurken Asgari ücretle geçinmek zorunda kalanlar değil ev almak kirasını ve faturalarını dahi ödemekte güçlük çekiyor.

Devlet bu durumda olan ailelere bazı kurumlar aracılığıyla konut desteği sağlıyor ve kira öder gibi ev sahibi olmalarını sağlıyor.

Ancak bu imkandan yararlanmayanlar ve biraz birikimi olup ev almak isteyenler ise her geçen gün yaşanan artışlar nedeniyle hayallerine bir adım daha uzaklaşıyorlar.

Bugün dikkat çeken bir haber yayınlandı...

bloomberght.'nin haberine göre Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi 2020 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,5 oranında artarak 152,2 seviyesinde gerçekleştiği kaydedildi..

Bu kapsamda Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 30,0 oranında artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 14,0 oranında artış gözlemlendi.

Öte yandan İstanbul, Ankara ve İzmir’in konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, Kasım ayında bir önceki aya göre üç ilde de yüzde 1,7 oranında artış oldu. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 27,8, 30,1 ve 29,9 yükseliş kaydetti..

Kaynak : bloomberght.