Enes İbrahim: Stoltenberg’in Mesajlarını İyi Okumalıyız

Enes İbrahim: Stoltenberg’in Mesajlarını İyi Okumalıyız

Türk Hareket Partisi Genel Başkanı Enes İbrahim, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in Makedonya Cumhuriyeti Meclisi’nde yaptığı konuşma sonrasında haber sitemize özel açıklamalarda bulundu.

İbrahim ” NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in mesajlarini iyice analiz etmeliyiz, iyice okumalıyız. Makedonya’nın güvenli bir ülke statüsüne ulaşması için Makedonya’nın NATO entegrasyonu ve NATO’ya üye olması son derece önemli bir husustur. Makedonya’nın coğrafi konumunu da gözönünde bulundurduğumuzda Makedonya’nın NATO üyeliği haricinde başka bir alternatifi olmadığını bilmemiz gerekmektedir” dedi. İbrahim devamında ”güvenli ülke statümüzü kazandıktan sonra dış yatırımcılar ülkemize daha kolay bir şekilde yatırım yapma imkanına da ulaşacaktır. Yatırımların yapılmasıyla birlikte Makedonya’nın ekonomisinin büyüyeceği ve gelişeceğini kaydeden İbrahim, AB üyeliğinden ziyade NATO’ya üye olmanın daha büyük bir öneme sahip olduğunu” ifade etti.

Türk Hareket Partisi Genel Başkanı Enes İbrahim Makedonya’nın NATO’ya üye olma konusunda da Yunanistan’la yaşanan isim sorununa çözüm bulunması gerektiğini söylerken, isim sorununa Yunanistan ile ortak noktada buluşmamız gerektiğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in dil kullanım yasası ve Bulgaristan ile imzalanan anlaşmanın son derece önemli olduğuna vurgu yaptığını belirten İbrahim gerek dış politikada gerekse iç politikada meclis çoğunluğu ve yeni hükümetin ülkeye yeni bir heycan getirdiğini söyledi.