Dr. Elvin Hasan'ın Yayınlanan Kitabına İlgi büyüyor!  Elvin Hasan kitabını babasına da hediye etti

Dr. Elvin Hasan'ın Yayınlanan Kitabına İlgi büyüyor! Elvin Hasan kitabını babasına da hediye etti

Dış yatırımlardan sorumlu Eski Devlet Bakanı ve THP'li Elvin Hasan'ın ”Kuzey Makedonya’da Türkçe Eğitimin Örgütlenmesi ve Yönetimi” adlı kitabına ilgi büyüyor..

Kuzey Makedonya'da Türkçe ve Türk toplumunun hakları konusunda yoğun bir mücadele yürüten isimlerden birisi olan Dr. Elvin Hasan'ın yayımlanmış olan kitabına yönelik ilgi her geçen gün artarak devam ediyor.

Elvin Hasan Kuzey Makedonya genelinde kitabını bir çok kişiye armağan ederken kendisi gibi eğitimci olan babası Hamdi Hasan'a da kitabından hediye etti. Elvin Hasan geçtiğimiz günlerde de kitabını memleketindeki bir çok gence armağan etmiş ve bir hatıra fotoğrafı çektirmişti.. 

Elvin Hasan'ın Babası Hamdi Hasan Türkçe eğitim konusunda uzun yıllar mücadele etmiş ve hizmetlerde bulunmuş bir öğretmen.

Geçtiğimiz haftalarda Hamdi Hasan emekli oldu. Konuyla ilgili bir paylaşım yapan eski Bakan Dr.Elvin Hasan sosyal medya hesabından herkesi duygulandıran bir paylaşım yaptı.

İşte Elvin Hasan'ın o paylaşımında yer alan ifadeler:

160167181-10222715819216682-6669437394502349151-n.jpg

Değerli arkadaşlar, KUZEY MAKEDONYA CUMHURİYETİ’NDE TÜRKÇE EĞİTİMİN ÖRGÜTLENMESİ VE YÖNETİMİ başlıklı kitap çalışmam ile, bugün 12.03.2021 doğum gününde öğretmenlikten emekliliğe ayrılan BABAM HAMDİ HASAN’a ithaf etmekteyim. Kitap kapağındaki fotoğraf Konçe köyünde ilk nesil öğrencileri ile birlikte çekilmiştir. 42 yıllık öğretmenlik hayatında Radoviş’te ve çevre köylerde çalışmış, benim işim sadece öğretmenlik derslerimi tamamlayıp diğer işlerimle ilgileneyim demeyip, buradaki soydaşlarımıza öncülük etmiş ve uzun yıllar siyasette yer almıştır. Türk çocuklarının büyük çoğunluğu eğitimlerini 4. sınıfa kadar devam ettirip okuldan ayrılmasın diye 1996 yılında Radoviş’te yeniden 5-8 sınıfları arasında Türkçe eğitim yapılması için amansız mücadele vermiştir ve başarılı olmuştur. Bu süreçte ,,islam fundamentalisti’’ olarak adlandırılmış, öğretmenlikten atılma gibi birçok tehdidle karşılaşmış ve hepsine tereddüt etmeden göğüs gerip, Türkçe sınfıların 30 yıldan sonra yeniden açılmasına vesile olmuştur. 2003 yılında Doğu Makedonya’da tek Türkçe sınıfları bulunan Radoviş ‘’Kosta Susinov’’ devlet lisesinde sınflarımızın açılmasını sağlamıştır.

Verdiği mücadele sayesinde Radoviş kasabasına ve çevre köylerde, Konçe Belediyesinde, Türk öğrencilerin eğitim seviyesi yükselmiştir. Günümüzde yeni nesillerin ciddi çoğunluğu ilköğretimini ve ortaöğretimini (liseyi) anadilinde tamamlamaktadır, devamında bunların birçoğu öğretmen, memur, mühendis, sosyal bilimci, ekonomist, doktor vb meslekler edinmişlerdir. Değerli babam, mütevazi olamayacağım verdiğin mücadele o kadar kutsal ki bugün kelimeler seni anlatmaya yetersiz kalıyor, seninle haklı mücadelenle ne kadar gurur duysak azdır. Her zaman destekçin olan değerli annem Madume Hasan’a da teşekkür ediyorum. Bu kitabı yazmama, master ve doktora tezlerimde Türkçe eğitimi konu etmeme ilham olan ışık veren sensin, hem bana hem doğu bölgesinde yaşayan birçok soydaşımıza hayatta mücadele nasıl edilir, hakkımızı vermelerini beklemek yerine mücadele edip almamız gerektiğini sen öğrettin. Geldiğimiz noktada maalesef bu mücadeleden çok rahatsız olan, bu ruhu söndürmek isteyen, sözde Türkler temsil edenler de oldu ama onlar bu satırlarda yer almayı hak etmiyor. Babama sağlıklı, huzurlu, mutlu nice güzel emeklilik günlerin canı gönülden diliyorum.

Kitap çalışmam Makedonya’da Türkçe eğitimin durumunu ve sorunlarını kapsamlı bir şekilde 200 sayfada anlatmaktadır. Günümüze kadar çıkan en kapsamlı çalışma olduğunu söyleyebilirim. Dilerim gelecekte araştırmacı eğitimcilerimize kaynak ve yol gösterici olarak kullanılır ve geliştirilir. Eğitimi konu alacak araştırmacılarımızdan talebim bu sorunları daha üst seviyeye taşımaları, çözüm üretmemizde yardımcı olmalarıdır. Ayrıca yaptığım birçok bilimsel çalışmamda, bana destek olan eğitimimde ve gelişimimde katkı sağlayan tüm eğitimcilere ve öğretmenlerime teşekkür ederim. Kitabımın yayınlanmasında katkıda bulunan Türk Eğitim Sen, Ufuk Derneğine, kitabın yayına hazırlanmasında arkadaşım Tüğgen hanıma, Ankara’dan Makedonya’ya transfer edilmesinde katkısı olan herkese canı gönülden teşekkür ederim. Çok kıymetli Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Politikaları Eski Bölüm Başkanı Ali Balcı hocama, Türk Dünyası Çalışmaları yürüttüğümüz Gaziantepli Erdal Bay hocama da teşekkürü borç bilirim.

Değerli arkadaşlar kitabımı almak isteyen herkes bana facebooktan veya telefondan ulaşabilir. Ülke genelinde almak isteyen herkese ücretsiz olarak dağıtım yapacağım ve ulaştırmaya çalışacağım.

Kaynak : Dr Elvin Hasan'ın kişisel facebook hesabı