Dolar Çıldırmış gibi tırmanışa geçti Kimse ne olduğunu anlayamadı geldiği seviye şok etti

Dolar Çıldırmış gibi tırmanışa geçti Kimse ne olduğunu anlayamadı geldiği seviye şok etti

Dolar Dolar çıldırmış olmalı dedirtti. Bir anda geldiği nokta herkesi şaşkına çevirdi..

Dolardaki yeni rekor piyasaları sarstı! Yükselişle ilgili kimse ne olduğuna anlam veremezken Yeniçağ gazetesi bomba yükselişle ilgili çarpıcı bir haber yayınladı. İşte Dolar kurundaki tırmanışla ilgili ayrıntılar

Bir süredir düşüşte olan dolar yeniden tırmanışa geçince kimse ne olduğunu anlayamadı! Bir anda gerçekleşen yükseliş şok etkisi yarattı. Gündeme bomba gibi oturan tırmanış herkesi şaşkına çevirdi.

Güne 7,35 seviyelerinden başlayan dolar/TL, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek faize karşı olduğunu söylemesinin hemen ardından 7,51 seviyesine kadar dayandı.

Güne 7,35 seviyelerinden başlayan dolar/TL, akşam saatlerinde 7,50’yi görerek rekoruna rekor kattı. Günlük artış yaklaşık yüzde 2’ye yaklaştı. ABD’deki mali teşvik paketine dair soru işaretleri nedeniyle gelişen ülke paralarında bugün dolar karşısında değer kayıpları da kaydedildi.. 

Ancak TL’deki değer kaybı, diğer para birimlerindeki kayıpları çok çok aştı.

FAİZ ÇIKIŞI ETKİLİ OLDU İDDİASI

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın S400 füze savunma sisteminde ikinci paket için Rusya ile görüşmelerin sürdüğünü açıklaması ve sonrasında yüksek faize karşı olduğunu Belirtmesinin ardından TL değer kaybederken kur artışını da bu açıklamalar beraberinde getirdi.

DEİK Yönetim Kurulu üyelerini kabulünde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek faize karşı olduğunu belirterek “Arkadaşlar beni dinlerler dinlemezler, ben bunlara karşıyım ve bunlarla mücadelemi de sonuna kadar devam ettireceğim” açıklamasında bulundu .Erdoğan ayrıca konuşmasında, son iki ayda ekonomideki olumlu gelişme olarak döviz kurlarındaki düşüşe işaret etti. Ancak söz konusu düşüş, faiz artışının ardından gerçekleşmişti. Bu açıklamaların ardından dolardaki yükseliş dikkatlerden kaçmadı...


Kaynak Yeniçağ: