Çiçeğiniz açmıyor mu? Bundan dibine ekleyin çiçek coşsun ve sararmalar dursun...

Çiçeğiniz açmıyor mu? Bundan dibine ekleyin çiçek coşsun ve sararmalar dursun...

Çiçeğinizin coşması ve için bilmeniz gereken çiçek bakım tüyosu

Çiçekler, zamanla açmaz ve solar. Bu durum çok can sıkar. Çiçeğinizin açması ve coşmasını sağlamak bakım sırlarında gizli.

ÇİÇEĞİN COŞMASINI SAĞLAYAN TEKNİK

Çiçeğin coşmasını sağlamak aslında sizin elinizde. Birkaç bakım tüyosu sayesinde çiçeğinizi coşturmanız mümkün olacak.

Yapmanız gerekenler çok basit. İşte çiçek bakım tüyosuyla ilgili bilmeniz gereken her şey!

Sozcu.com.tr'de aktarılanlara göre; Domatesten maydanoza limondan rengarenk çiçeklere hepsi balkonlarda veya evin bir köşesinde yer alırlar. Her birini yetiştirmek ayrı bir zevk ve mutluluk verir. Çiçek yetiştiricileri bir kere bu işe başladı mı mutlaka gerisi gelir. Toprakla uğraşmak insanı rahatlatırken yetişen bitkileri görünce ayrı bir duygu yaşatır insana. Yetiştirdiğiniz sebzeleri taptaze dalından koparıp ister kahvaltılarda ister yemeklerinizde yemeniz mümkün. Salon çiçekleriniz ise adeta sizin eseriniz gibi evinizde yer alır. Bazen çiçekler solabilir dalları kuruyabilir. Bu durumun canınızı sıkmasına izin asla izin vermeyin. Elbette salon çiçeklerini canlandırmanın da bir yöntemi var. Çok sevdiğiniz orkidenizden evinize neşe katan menekşelerinizde yaşanan değişimler elbette zamanı geldiğinde yaşanacaktır. Bazen çiçeğin bulunduğu ortamın yanlışlığı bazen toprağın minerallerini kaybetmesinden kaynaklanan bu durumu ortadan nasıl kaldırabiliriz diye düşünüyorsanız işte salon çiçeklerini canlandırma yöntemleri nelerdir. Tüm merak ettikleriniz haberin devamında…

SARIMSAKLI SU ÇİÇEKLERİN COŞMASINI SAĞLIYOR

  • Sarımsak doğal antibiyotiktir. İnsan sağlığı için faydalı olduğu gibi bitki ve çiçeklerin de sağlığını korumaktadır.
  • Böceklenen bitkilere gübre vermek ve canlanmasını sağlamak için bir miktar sarımsaklı su hazırlayın.
  • Sarımsaklı suyu, tüm bitkileriniz için kullanın.
  • Sarımsaklı su sayesinde bitkiler böceklenmekten uzak kalacak ve daha canlı şekilde büyüyecektir. Nefisyemektarifleri.com sitesinde yer alan bilgilere göre hazırladığınız bu sarımsaklı su çiçeklerinizin coşmasını sağlayacaktır.
  • Unutmadan aşırıya kaçmayın ve uygulamayı çiçeklerinize sadece yılda 2 kez yapın. 6 ayda bir yapmak doğru tercih olacaktır. Vereceğiniz miktar ise yarım fincanı geçmemelidir.