CHP'yi karıştıran Canan Kaftancıoğlu yeni bombasıyla çok konuşulacak! Herkesi şok etti

CHP'yi karıştıran Canan Kaftancıoğlu yeni bombasıyla çok konuşulacak! Herkesi şok etti

CHP'nin en tartışmalı isimlerinden birisi olan Canan Kaftancıoğlu yine açıklamalarıyla gündem olmayı başardı!

Daha önce Mustafa Kemal ve Atatürk tartışmasıyla tepkilerin odağı haline  gelen parti içerisindeki Atatürkçü Ulusalcı grupları çileden çıkaran Canan Kaftancıoğlu bu kez ilginç bir çıkışla gündeme geldi.

Kendisine  yönelik en sert tepkiyi Muharrem İnce'yi destekleyen partililer göstermiş CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise sahip çıkmıştı.

Canan Kaftancıoğlu bu kez yine ATATÜRK üzerinden bir konuşmasıyla gündeme geldi. Fakat bu kez yaptığı çıkışta sık sık ATATÜRK dedi ve herkesi şaşkına çevirdi.

İşte CHP'de başlayan yeni tartışmaya ilişkin tüm ayrıntılar... Muharrem İnce'nin partisine katılması beklenen vekil en sert tepkiyi gösteren isim oldu..

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sözde hassasiyeti geçmiş konuşmalarına bakıldığında hep lafta kalıyor.

Geçtiğimiz aylarda , 'Ben Atatürk demem Mustafa Kemal derim’ sözleri CHP'de büyük bir depreme yol açmış ve kendisine ulusalcı kanattan yoğun tepkiler gelmişti. Daha sonra ise Aynı Canan Kaftancıoğlu, “Ben Mustafa Kemal’in askerleriyiz ifadesini doğru bulmuyorum. Militer bir dil olmasından öte birey olmanın önüne geçen bir ifade” ifadelerini kullanmıştı.

Tartışmaların odağındaki isim Canan Kaftancıoğlu bu kez  “Atatürk ile sorunu olanla dostluk bile yapmam” diyerek slogan atmaya başladı..

CHP'de her zaman tartışma konusu olan isimlerden birisi olmayı başaran Canan Kaftancıoğlu bu kez de , parti meclisinde beraber çalıştığı CHP'li milletvekili Mehmet Ali Çelebi'yi cezaevinde zannederek Mustafa Kemal üzerinden şaşırtıcı açıklamalarla eleştirdi.

Canan Kaftancıoğlu açıklamasında, “İlk doğdum günden itibaren hiç değişmedi fikirlerim. Ben Cumhuriyetin var ettiği Anadolu’dan yetişen bir kız çocuğuyumdur. 50 yaşına geliyorum fikirlerim yine aynı. Ben bunu şunun için söylüyorum. CHP’de olsun ya da olmasın Atatürk ile sorunu olan biriyle değil siyaset yapmayı çok net söylüyorum evine gidip dostluk yapmayı bile doğru bulmam" ifadelerini kullanmıştı..

Mehmet Ali Çelebi ise, Canan Kaftancıoğlu'nun canlı yayında sarfettiği o sözlere sosyal medya hesabından oldukça sert sözlerle yanıt verdi.

Öte yandan Canan Kaftancıoğlu’nun Halk TV’de katıldığı programdan bir bölüm paylaşan Mehmet Ali Çelebi, “Katledilen aydınımız Ümit Kaftancıoğlu anmasına katılıp,gelini olduğu için hanımefendiyi tanıdım. Cezaevinden tanımam. Aynı PM’de görev yaptığı birini cezaevinde zannetmesi trajikomik. Abimle tanışıklığı sebebiyle evine bir kez gittim. Davalardaki konumuna gelince aşağıdadır" diyerek Canan Kaftancıoğlu'na oldukça sert sözler sarfetti.

Peki Mehmet Ali Çelebi sosyal medya hesabından ne paylaşmıştı? İşte Bomba etkisi yaratan o paylaşım...