CHP'ye şok! CHP'li Belediye Başkanı parti değiştiriyor! Katılacağı yeni partisi ise belli oldu

CHP'ye şok! CHP'li Belediye Başkanı parti değiştiriyor! Katılacağı yeni partisi ise belli oldu

CHP Yönetimini şok edecek son dakika gelişmesi! CHP'li Belediye başkanı parti değiştiriyor. Son dakika haberi geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik CHP içerisindeki muhalifler sesini giderek yükseltmeye devam ediyor. Son olarak CHP'li bir belediye başkanı CHP Genel Merkezine zehir zemberek sözlerle yüklendi. Sosyal medyadan yaptığı açıklamada son kurultayı yerden yere vuran CHP'li ismin Muharrem İnce tarafından kurulacak olan yeni partiye katılacağı iddiaları gündeme bomba gibi oturdu. Peki bu isim? İşte detaylar

CHP Genel Merkezini şok edecek bir son dakika gelişmesi yaşanıyor. Muharrem İnce tarafından parti kurulması bekleniyor.

İnce'nin parti kuracağı artık kesinleşti. İnce'nin partisine ise CHP'den vekillerin katılması bekleniyor. Ancak Belediye Başkanı düzeyinde ilk kez bir isim İnce'nin partisine geçeceğinin sinyalini verdi.

Ankara siyaseti oldukça hareketli. Muharrem İnce tarafından kurulacak partinin adının Memleket Partisi olacağı belirtiliyor.

CHP'den kimler Muharrem İnce birlikte hareket edecek merakla beklenirken Yerelde bomba bir gelişme yaşandı.

Gelen açıklama Genel Merkez yönetimini şok edecek türden. İddialara göre CHP'den büyük kopuşlar olabilir.

Muharrem İnce'nin kuracağı partiye kimler katılacak henüz bilinmiyor ama bomba bir açıklama şimdiden yapıldı. Antalya'dan gelen haber bomba etkisi yarattı.

Basında yer alan habere göre : Antalya'nın CHP'li İbradi ilçesi Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, partisine sert eleştirilerde  bulunarak , Muharrem İnce tarafından kurulması beklenen yeni partiye geçeceğinin sinyalini açıkça verdi.

Antalya'nın İbradı ilçesinde yaklaşık 2 dönemdir belediye başkanlığı görevinde bulunan CHP'li Serkan Küçükkuru, yaptığı sosyal medya paylaşımıyla dikkatleri üzerine çekti. Daha önce de CHP yönetimine oldukça sert eleştirilerde bulunan Başkan Küçükkuru, CHP Kurultayı'nda yapılan oylamada Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini açıkça duyurmuştu. Muharrem İnce'nin kuracağını açıkladığı partiye geçeceğinin sinyalini veren Küçükkuru'nun paylaşımında şu ifadeler dikkat çekti.

“Öyle özgürlükçü ve eşitlikçi bir parti kuruyoruz ki; Atatürk'ün Türkiyesi'ne böyle bir parti çok yakışacak. Tüzüğünde genel başkanını, üyeleri seçecek ve en fazla iki dönem için seçecek. Parti içi seçimlerde çarşaf liste zorunlu olacak. Adaylıkta fermuar sistemi sıralama ile bir kadın bir erkek olacak. Temsilde adalet ilkesi gibi daha bir çok buna benzer tüzük hükümleri var. Parti programımızı okuduğunuzda işte bu Atatürk Türkiye'sinin partisi diyeceksiniz" diyerek oldukça sert ifadelerle CHP Genel Merkezini eleştirdi. 

Sert açıklamalarıyla CHP Genel Merkezini hedef alan Antalya İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru'nun Muharrem İnce'nin kuracağını açıkladığı partiye geçmesi bekleniyor.

Öte yandan kulislerde yer alan iddialara göre Muharrem İnce'nin partisine mecliste aktif olarak siyaset yapan bazı CHP'li milletvekillerinin de katılması bekleniyor.

Muharrem İnce tarafından kurulacak partinin tüzük çalışmaları tamamlandı önümüzdeki günlerde resmen partinin ilan edilmesi bekleniyor.